Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

I og med at dette er ment å være en fremstilling av Kroghs Albertine, vet man at det er en kritisk skildring av den hyklerske seksualmoralen som borgerskapet i Kristiania praktiserte. Likevel er det oppsiksvekkende at hovedstadens rådhus er dekorert med et relieff som fremstiller borgerskapets menn som horekunder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det minner om Don Quijote. De skeptiske bemerkningene som den trøtte mengden roper til Brand, likner mye på dem Sancho Panza retter mot sin adelige herre. Forskjellen er bare at Cervantes ler, mens Ibsen preker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Øynene hennes var fremdeles levende, men håret kunne ha trengt litt pleie. Det var i det hele tatt noe rørende menneskelig ved henne. Av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at hun ville passet sammen med en bruktbilselger, en mann som umiddelbart ville sett hvor langt hun hadde gått og som ville ha vært i stand til å overse hennes skjønnhetsfeil.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er ikke så ofte man møter mennesker som er i stand til å lytte.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ingenting spiser seg så nådeløst inn i et ansikt som bitterhet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

det er lite det i voksen alder er vanskeligere å bli kvitt enn unge års tilvente gjerrighet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Evnen til forlegenhet er en på alle måter tiltalende egenskap.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man skal være begavet for å innse at man likevel ikke har det i seg som trengs for å lykkes.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

for å revolusjonere verden må man først forstå den og elske den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det burde kanskje ha vakt en viss forbauselse, men det eneste jeg var i stand til å interessere meg for på den tiden, var å lese romaner, mengder av romaner, og det var noe jeg kunne gjøre på egen hånd, uten å måtte følge en pensumliste eller en forelesningsrekke. Jeg søkte verken kunnskap eller dannelse, jeg søkte næring, det vil si den næringen jeg visste jeg ville finne så snart jeg fant de rette stemmene, så det eneste jeg kunne gjøre, var å lese videre, fullstendig retningsløst, men med en stadig bedre utviklet intuisjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg G