Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

De 28 norske mennene som faktisk giftet seg med tyske Wehrmacht - kvinner, fikk ingen straff. De norske kvinnene som giftet seg med tyske statsborgere, ble derimot internert, deportert og fratatt statsborgerskapet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

For tyskerjentene var forelskelsen en privatsak. For andre var det meste ved den offentlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det beste en gjør når motgang rammer deg: Kast deg ut i arbeid, få deg nye interesser og nye venner..Slutt fred med livet og forson deg med den skjebne som nå er tiltenkt deg. Du kan da leve et liv rikere enn noen gang før. En god porsjon resignasjon er det viktigste vi må ha med oss i bagasjen gjennom livet . Det er ikke selve omstendighetene som gjør oss lykkelig eller ulykkelig. Det er måten vi reagerer på som er bestemmende for våre følelser. Akkurat som vi kan ha et helvete i oss, kan vi også ha et himmelrike. Vi kan alle bære en katastrofe eller tragedie, hvis vi blir nødt til det og hvis det ikke finnes noen vei forbi. Før katastrofen rammer oss, kan vi ikke tenke oss muligheten at vi ville orke det. Men faktum er at alle mennesker har skjulte krefter i seg, som kommer til hjelp når vi virkelig trenger dem. Og takket være det, behøver vi ikke la oss knuse av de prøvelser vi møter på vår vei, ikke hvis vi har karakter og vilje til å stå imotog komme gjennom dem. Vi mennesker er sterkere enn det vi selv tror.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"De skyflet kvinner og barn ut av landet som kveg, til en totalt usikker framtid. Hvor mange av disse barna tror du døde der nede i Tyskland, av sult? De hadde ikke bedt om å få komme til verden, men ble fordømt av nordmenn og psykologer som uttalte at de aldri kunne bli intelligente, tilregnelige mennesker. Hva galt hadde mødrene deres gjort? De hadde ikke sveket sitt land. Ingen av disse ville tenkt på å forråde sitt land med sabotasje og spionasje," sier Ellen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil