Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 38 sitater

Jeg tror ikke noen vil sprenge sømmene ved å trekke på seg den frakken som kan gjøre god nytte for enhver som er skikket for den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre folks mening er en mild tyrann sammenlignet med vårt syn på oss selv. Det et menneske tenker om seg selv, avgjør - eller snarere bestemmer - dets livsskjebne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Om det er hardt å være underlagt en av sørstatenes oppsynsmenn, er det ofte verre å være underlagt en av nordstatenes. Verst av alt er det imidlertid når en er blitt sin egen slavedriver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

**Fra forordet:

** Av religiøs overbevisning var han vel nærmest panteist, og alt som het kirkelighet stod han fjernt. Da en Concord-borger bekymret spurte ham på dødsleiet om han nå hadde fått fred med sin Gud, svarte Thoreau at de aldri hadde kranglet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The church is a sort of hospital for men's souls and as full of quackery as the hospital for their bodies

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I have never found a companion that was so companionable as solitude.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Vend blikket innad, og du vil finne
enorme vidder dypt der inne -
stadig uutforsket. Lær deg litt om dem,
og se! din egen rikdom dukker opp"

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Istedet for et bål, en rensende tilintetgjørelse, holdt man auksjon over dem og fikk haugen av skrammel til å vokse. Naboene strømmet nysgjerrig til for å ta tingene i øyesyn, kjøpte hvert eneste grann og fraktet dem omhyggelig hjem til sine egne lofter og kott, hvor de kan ligge til deres bo en gang skal gjøres opp, for så å vandre videre igjen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg bega meg til skogene fordi jeg ønsket å leve et liv i frihet og ettertanke, for å bli konfrontert med livets essensielle kjensgjerninger og se om jeg ikke kunne lære hva det hadde å lære meg, så jeg ikke ved livets slutt skulle oppdage at jeg egentlig ikke hadde vært i live. Jeg ønsket ikke å leve et halvdødt liv - livet er altfor dyrebart til det. Heller ikke ønsket jeg å dyrke resignasjonen før det var tvingende nødvendig. Jeg ville leve dypt og helt og suge all marg ut av livet, leve frimodig og enkelt ved å jage alt det som ikke var liv, på flukt, ved å skjære en bred skåre og la ljåen gå så dypt som mulig - og trenge livet opp i et hjørne og redusere det til dets mest nakne form.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

De fleste oppfører seg som om de trodde at alle deres fremtidsutsikter kom til å styrte i grus hvis de så gjorde. Det ville være lettere for dem å hinke til landsbyen med et brukket bein enn å gå med en flenge på buksebeinet. Rammes en velkledd mann av en skade på beinet sitt, kan skaden som oftest rettes opp, men hvis et lignende uhell rammer hans buksebein, er alt nytteløst. For han overveier ikke hva som virkelig er respektabelt, men bare hva som er allment respektert. Vi kjenner egentlig få mennesker, men svært mange frakker og benklær. Sett de nyeste klærne dine på et fugleskremsel og still deg selv opp naken ved siden av – hvem tror du så ikke helst ville hilse på fugleskremselet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim