Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 20 sitater

Hvorfor lærer du deg togtabeller og kalendere utenat?

Fordi det er gøy! Vi med autisme får et kick av tall. Tall er bestemte, uforanderlige ting. Tallet 1, for eksempel, er aldri noe annet enn tallet 1. Den enkelheten, den klarheten, virker så beroligende på oss.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En person som stirrer på et fjell langt unna, legger ikke merke den vakre løvetannen rett foran seg. En person som stirrer på løvetannen rett foran seg, legger ikke merke til hvor vakkert fjellet langt unna er. For oss er det litt slik det er med stemmer. Bare ut fra stemmen er det vanskelig for oss å vite at det er noen der, og at de snakker til oss.

Så det ville hjelpe om du først sier navnet vårt for å få oppmerksomheten vår før du begynner å snakke til oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har oppdaget at alle mennesker, med eller uten funksjonshemninger, må kjempe for å gjøre sitt beste, og at det er ved å kjempe for lykken at du vil oppnå lykken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For folk med autisme er livet en kamp i seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du er på et fremmed, nytt sted, blir ikke du også lettet av å møte et vennlig, kjent ansikt ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Folk som ikke får sove virker kanskje OK på utsiden, men innvendig er de utslitt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror det er svært vanskelig for dere å forstå fullt ut hvor vanskelig det er for oss å uttrykke hva vi føler. For oss er det faktisk lettere å behandle smerten som om den allerede er gått over, enn å la andre få vite at vi har det vondt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selve bevisstheten er ikke et faktum man kan ta for gitt, men et møysommelig konstruert byggverk som krever konstant vedlikehold.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men for oss med spesielle behov er naturen like viktig som vårt eget liv. Når vi opplever naturen, får vi en slags tillatelse til å være levende i verden, og hele kroppen fylles av ny energi. Uansett hvor ofte vi blir oversett eller trengt til side av andre mennesker, gir naturen oss alltid en stor, god klem som varmer oss i hjertet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I vannet er det så stille, og jeg er så fri og lykkelig der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken