Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Vi er som kortene i en kortstokk, og det er bedre å være spar konge enn ruter to; men det er ingen av oss som deler ut kortene eller er en spiller med fri vilje og makt til overs. Ingen av oss kan se eller forstå verdien av hele kortstokken, for ikke å snakke om reglene i spillet den brukes til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sånn de fleste lever: i live, men ubevisste; bevisste, men ikke våkne; våkne, men bare glimtvis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis hele jordas historie (ikke bare den korte Homo sapiens-æraen) ble framstilt som en dag, ville din eksistens være for liten til å kunne måles. Det finnes ikke noe tilstrekkelig fantasifullt kronometer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ifølge den moderne evolusjonsteorien eksisterer Homo Sapiens først og fremst som beholder for inaktive bakterier som har hatt hell med seg i kampen for å overleve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tida gjør oss meningsløse. Hvis tida er sånn som vi betrakter den, er ikke livet vårt verdt å leve. Tida er antakelig ikke sånn som vi betrakter den, nemlig sekvensiell. Men ettersom vi er ute av stand til å betrakte den på noen annen måte, kunne den like gjerne vært det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ensomhet er akkurat som enhver annen organisme: konkurransedyktig og rådsnar i kampen for å videreføre seg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min egen diagnose av problemet er enklere. Den går ut på at jeg har 0,5 prosent av genomet mitt felles med en banan og 98 prosent felles med en sjimpanse. Bananer er ikke psykologisk konsistente. Og den ørlille delen av oss som er annerledes, den spesielle Homo sapiens-dele, er beheftet med feil. Den funker ikke. Beklager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K