Jeg, Engleby

av (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Schibsted 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (9 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne romanen følger vi Mike Engleby som student ved Cambridge i England på 70-tallet og hans videre karriere fram til i dag. Boken gir både et portrett av en mann totalt blottet for selvmedlidenhet, skrupler og samvittighet og av engelsk samtid.

Omtale fra forlaget

Mike Engleby sier ting andre ikke engang tør å tenke. Totalt blottet for samvittighet, skrupler og selvmedlidenhet gir han et ærlig og direkte bilde av det engelske utdanningssystemet. Men hvor ærlig er han i beretningen om seg selv?

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788251625340

EAN 9788251625340

Omtalt tid 1980-1989 1970-1979 1990-1999 2000-2009

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 430

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 2 2 0 0

Bokomtaler

Boken er skrevet i jeg form og forteller historien til Engleby fra han var tenåring til han er i femtiårene. Skildringen er rik på detaljer og gir et godt bilde av England i 70 og 80 årene. Tidlig i boken tenker jeg som leser at fortelleren er noe eksentrisk, spesielt når han omtaler seg selv og hvordan han møter og forholder seg til de menneskene han omgås med. Fasiten kommer på slutten av boken, uten at jeg skal røpe mer. Fortelleren blir da beskrevet av andre. Dette gir et helt annet inntrykk av ham, enn det som han selv har skapt. Dette gav boken en kvalitet som gjør at den absolutt kan anbefales videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ensomhet er akkurat som enhver annen organisme: konkurransedyktig og rådsnar i kampen for å videreføre seg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tida gjør oss meningsløse. Hvis tida er sånn som vi betrakter den, er ikke livet vårt verdt å leve. Tida er antakelig ikke sånn som vi betrakter den, nemlig sekvensiell. Men ettersom vi er ute av stand til å betrakte den på noen annen måte, kunne den like gjerne vært det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ifølge den moderne evolusjonsteorien eksisterer Homo Sapiens først og fremst som beholder for inaktive bakterier som har hatt hell med seg i kampen for å overleve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis hele jordas historie (ikke bare den korte Homo sapiens-æraen) ble framstilt som en dag, ville din eksistens være for liten til å kunne måles. Det finnes ikke noe tilstrekkelig fantasifullt kronometer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sånn de fleste lever: i live, men ubevisste; bevisste, men ikke våkne; våkne, men bare glimtvis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En enkel måte å bedømme et menneskes karakter på, er å forestille seg hvordan det ville være å dra på hyttetur med vedkommende. Jeg er overbevist om at samme sympati-antipati-akse kan være fruktbar for å analysere romanpersoners karaktertrekk.

Blir det liv og moro, eller krangling og helvete? Tar hun oppvasken? Snakker han bare om seg selv? Spiller hun gitar hele natten? Legger han an på feil folk? Slåss han mot naboens vindmølle? Prøver hun å myrde de andre gjestene? Slike ting.

Noen romanfigurerer er så gode, snille og hjelpsomme at det ville vært en drøm å ta dem med på hytta. Andre er minst like godt skrevet … men bør definitivt holde seg mellom to permer!

Her har jeg funnet noen romanfigurer jeg IKKE ville reist på på hyttetur med. Det var skremmende lett sammenlignet med å finne noen jeg VILLE hatt med ...


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Charlotte Gray" av Sebastian Faulks
  • "Sang i tid og rom" av Richard Powers
  • "Jomfruene og andre noveller" av Irène Némirovsky
  • "Den rike mann" av John Galsworthy
  • "Masurka for to døde" av Camilo José Cela
  • "Abessinske krøniker" av Moses Isegawa
  • "Philida" av André Brink
  • "Beijing koma" av Jian Ma
  • "Is" av Ulla-Lena Lundberg
  • "Tanios-klippen" av Amin Maalouf
  • "Pilatus" av Magda Szabó
  • "Den fremmedes barn" av Alan Hollinghurst
Alle bokanbefalinger for dette verket