Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Gitt at de som arbeider med behandling, velger å inkludere ubevisste prosesser i sitt syn på mennesket og i sin virkelighetsoppfatning, så vil dette kunne føre til et spesielt syn på terapi og metoder. I vår sammenheng vil dette kunne medføre en interesse for bruk av drømmer som en metode i behandlingsarbeidet.
Dersom denne interessen for drøm er vekket, vil det igjen få konsekvenser for utviklingen av kompetanse [...] Forståelsen av ubevisste prosesser og bruk av drøm vil slik representere et skifte fra oppfatningen av terapeuten som eksperten og "helbrederen" - og til oppfatningen av klientene som hovedpersonene og "midtpunktet" i behandlingen og som de som sitter med kompetanse til å svare på hva god behandling er. Vi kan merke oss at resultatene fra omfattende behandlingsforskning tyder på at det først og fremst er klientens vurdering av samarbeidet med terapeuten som er avgjørende for resultatet av behandlingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter min oppfatning må denne motviljen mot å arbeide med drømmer, forstå drømmer, dele drømmer med andre og bruke drømmer i ulike former for behandling ses i sammenheng med en generell motstand mot å akseptere det ubevisste som en del av vår menneskelige eksistens.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundTanteMamiegretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenVannflaskeRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland Skjeggerud