Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Når ting begynner å hende i frøet, er det rota som kommer først ut. Rota veit alltid hva som er med. Tanke: Hvordan veit den det? programmert til å orientere seg mot mørket?Eller ikke å tåle lys? Rota er både sterk og svak på samme tid. Tanke: Ligner på mennesket? Den er sterk på den måten at den vokser målretta og hensiktsmessig. Den er svak på den måten at den er sårbar. Røtter kan holde jordsmonn på plass. Tanke: Det som er både sterkt og svakt på en gang, kan likevel gjøre en viktig jobb.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker på det folk pleier å si: Å ha røttene sine et sted. Det betyr at det er et sted, eller et land en kjenner at en hører til i. Rive opp med rota, sier vi også. Det er når man blir flytta brått og grundig, kanskje brutalt, fra et sted en har kjent seg knytta til. Man mister - ja, nettopp: festet sitt. Hva er man uten feste? rotløs. Man må lage seg et nytt feste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fra denne posisjonen jeg sitter i nå, ser jeg plantene i hagen så fint, under utelysene. Det er annerledes enn å se dem ovenfra, har jeg oppdaga. Ser du rett inn i en plante, ser du bedre hvordan den vokser, hva slags fasong den har, hva som er på gang i planten av prosesser. Jeg liker å sitte og betrakte planter slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men de tingene som er atskilte, henger også sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

[...] Men å finne ut noe, å jobbe med se sjøl, det er det ikke mye actioni. Det kan være en stille, usynlig jobb.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mens jeg kjenner at søvnen kommer, tenker jeg på hvordan det er å bli glad, skikkelig glad. Det er også noe som prikker gjennom hele kroppen, på noen sekunder!. Jeg har sett på fjeset til andre, at det vises også. Det er ikke bare smilet. Ansiktet blir på en måte renskurt, det lyser av det. Gleden er usynlig og synlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker på det Odd sa om å se på ville dyr om morgenen. Jeg tenker på at de bare gjør det som må til for leve. Dyrene. De bryr seg ikke så mye om oss, men registrer at vi er der. Det gjør kanskje noe med oss å se på levende vesener som lever sitt liv, i en verden helt utenom den tv - en forteller oss er viktig?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lært at det finnes ulike typer folk; de som graver og graver i deg når noe er vanskelig i livet ditt, og det er som de har det bra mens de gjør det. Og så har du de andre. De har sett hva som har skjedd, de behandler deg med klokskap og respekt, uansett.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Pappa gir meg mye penger, men ikke mye tid. Hva har jeg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frøet har så store muligheter i seg, men vi kan ikke se det på utsiden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

MarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjersti