Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Noen ganger må man velge bort de som ikke unner deg lykken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er trist å tenke på hvor mange fordommer vi mennesker har skapt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En slik bok vil bety utrolig mye for dem som ikke kan stå fram. En slik bok kan befri mange skjebner. Tenk på alle som må leve i skjul, som elsker noen, men som ikke kan vise det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange av oss med somalisk bakgrunn har lært alt om skam og ære, men lite om å respektere annerledestenkende og ulike kulturelle og sosiale uttrykk. Vi har lært å ta vare på familien, at status i familien og klanen er viktig. Selvstendighet og hvordan man tar vare på seg selv som individ, har vi derimot lært mindre om. Mange av oss klarer ikke å tenke oss et liv uten familien. Troen på oss selv som individer, er ikke så sterk. At vi kan ta individuelle avgjørelser, tror vi som oftest ikke på. Vi er opplært til å tenke på familiens beste, verne om dens ære.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har stor tro på neste generasjon av nordmenn med innvandrerbakgrunn, både de homofile og heterofile. Håpet mitt er at de homofile vil ta et solid oppgjør med fellesskapets syn på legning, med æreskultur og kjærlighet, og at de heterofile på sin side vil respektere de homofile og anerkjenne legningen deres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke bare vennene mine som skal godta legningen min, det er familiene deres også. Det er ikke alle som kommer til å akseptere at datteren har ei lesbisk vennine. Homofile blir jo ikke akseptert i alle miljøer, det er forbundet med skam. Jeg skulle ønske jeg kunne leve som en fri person, uten dobbeltlivet, men jeg orker ikke å leve med trusler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke på tide å leve åpent og fullverdig? spør jeg henne. Hvorfor skal jeg hemmeligholde en viktig del av meg bare fordi noen mennesker nekter å akseptere en annen legning enn den hterofile, synes du ikke det er feigt? Amal, du er så forbanna sta. Jeg tror ikke du forstår hvor ille dette kan bli. Nå kommer mange somaliske familier til å lete etter hvem i deres familie som kan være homofil. Før var ikke dette noe tema. Nå kommer vi til å bli jaktet på. Er det frihet? Nå tør jeg snart ikke besøke hun jeg elsker lenge, i frykt for at mannen min skal forstå at vi har et forhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dag er jeg sikker på at mange av de unge som er her inne hos Skeiv verden også kan stå fram som homofile uten at det vil koste dem så mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste her inne er vant til en kollektiv kultur der du ikke blir sett som et eget individ. De kommer fra en kultur der det forventes at alle er heterofile. Flere av dem jeg møter har fått avslag på asylsøknaden av norske myndigheter, mange vet ikke hvor de kommer til å havne, hvor livet vil bringe dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle vet at de riskere livet hvis det blir oppdaget at de er homofile, forteller Mustafa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten Bolstad