Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 13 av 13 sitater

En muslimsk jente skal ikke ta beslutninger selv eller prøve å ta styringen, for hun er opplært til å være føyelig. Er du en muslimsk pike, må du forsvinne helt til jeget ditt er blitt borte. Innen islam er det ingen nødvendig utvikling å bli et enkeltmenneske. Mange mennesker, særlig kvinner, utvikler aldri noen individuell vilje. Du underkaster deg. Det er den ordrette betydningen av ordet "islam", - underkastelse. Målet er å få en indre ro og aldri heve blikket, ikke engang i fantasien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En kvinne som er baari, er som en lydig slave. Hun hedrer sin manns familie, og lager mat til alle uten å stille spørsmål eller klage. Hun beklager seg aldri og krever ikke noe. Hun er flink til å tjene - med bøyd hode. Ektemannen kan være brutal. Han kan voldta henne og håne henne for det etterpå. Han kan bestemme seg for å ta en kone til. Og han kan slå henne. Uansett så senker hun blikket og skjuler tårene. I tillegg arbeider hun hardt og feilfritt. Hun er et hengivent, vennlig og godt dressert arbeidsdyr. Dette er baari.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gikk på toget 24. juli 1992. Jeg tenker på det hvert år, og betrakter denne datoen som min egentlige fødselsdag - dagen jeg ble født som person og selv begynte å ta beslutningene om mitt eget liv. Jeg flyktet ikke fra islam eller til demokratiet. På den tiden hadde jeg ikke så høytflygende ideer. Jeg var bare en ung pike som ønsket å være seg selv. Derfor tok jeg spranget ut i det ukjente.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti