Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 1 av 1 sitater

Norges statsminister Johan Nygaardsvold i et brev til partikollega, statsråd og regjeringens representant i Stockholm under Den annen verdenskrig, Anders Frihagen:

Nei, det er Sverige som skaffer os bekymringene og som jeg er forbauset på … … hvis Du kunde komme på privat talefot med Pehr Albin Hansson (Sveriges statsminister) så kan du hilse ham fra mig og si, at det er to ting jeg lengter etter å oppleve og det ene er at tyskerne blir jaget ut av Norge og det andre er at jeg må få leve så lenge at jeg kan få skjælde ham og hele hans regjering - kanskje også hele hans parti huden fuld. Si ham: at hvis jeg kan få noe mer å si i Norge, skal alt som svensk er bli betraktet likeså pestfuldt som det som tysk er … Si ham: at nu spytter jeg på ham ikke bare for hans feighet, men for hans foraktfulde forræderi overfor Nordens sak. Si ham: at så lenge jeg lever og ånder så skal aldrig Sverige bli betraktet som en del av Norden, men som en ruterknekt som står i Tysklands tjeneste … Si ham: at det er ingen, ingen, ingen jeg hater så flammende og så vilt som Sverige - og det er hans skyld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl