Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

Når vi forstår mer, tåler vi mer. Og om vi kan forstå mer, kan det bli enklere å vite hvordan vi skal forholde oss på nyttige vis.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som Siri banket inn i hodet mitt - jeg valgte ikke å bli syk. Men det var likevel mitt valg og mitt ansvar å prøve å bli frisk. Og det var ikke noe som bare skjedde, det var ikke noe som kom gratis. Det var noe jeg aktivt valgte å kjempe for. Det var en kamp jeg vant. Og det er en seier ingen kan ta fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forstod ikke hvor iskaldt og ensomt livet var før jeg begynt å føle igjen. Før jeg lo med magen. Før jeg smilte med øynene og klemte med hele meg. Og aldri igjen skal jeg gi slipp på all den varmen, alt dette livet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var ikke før jeg fikk tilbake en følelse av å høre til, en følelse av å bli satt pris på, at jeg innså hvor forferdlig vondt og trist det var å leve i isolasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For jeg ville at hun - og alle andre - skulle forstå at min frykt for fett ikke var mer enn et symptom. Ikke problemet i seg selv. At det stakk så mye dypere enn vekt og kontroll. At alt var en avledningsmanøver fra skam, lav selvfølelse, usikkerhet, angst, frykt, ensomhet og selvforakt - at det var en midlertidig overlevelsesmekanisme, en falsk følelse av trygghet og mestring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men så trakk hun blikket til seg, festet det på sine egne buksebein og sa noe jeg aldri hadde ventet, kanskje aller minst fra henne: <<Akkurat nå skulle jeg gjort hva som helst for å få en spiseforstyrrelse,>> fulgt av << jeg bare passe inn i den brudekjolen>>. I flere sekunder var det helt svart. Og da tankene begynt å spinne, var det så mye kaos i det stakkars hodet mitt at jeg ikke klarte å svare. Etter å ha sett galskapen på nært hold - hvordan kunne hun? Hvordan kunne noen ønske seg det som nesten hadde tatt knekken på meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var på tide å innse at frisk ikke var noe som skjedde på sidelinjen mens jeg stresset meg gjennom livet. Ingen eksterne endringer eller prestasjoner - enda så store eller imponerende de var - ville noensinne kurere det som var en intern og personlig sykdom. Dette vil aldri ende før jeg ender det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I et sjeldent, i et ekstremt sjeldent, klartenkt øyeblikk innså jeg at jeg hadde et valg. At det var tide på et oppgjør og velge, virkelig velge. Det måtte bli slutt på <<halvveis>>, slutt på verdijakt, slutt på naivitet. For jeg visste jo at ingenting endret seg da jeg kom inn på rett studie, at ingenting endret seg da jeg fylte 25 år, og at sannsynligheten for at det, på magisk vis, ville gjøre det den dagenjeg rundet 30, var derfor liten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For å bli frisk måtte jeg tåle verden, og verden var ikke en trygg boble. Verden var full av blader som skrek at karbohydrater var giftige, bilder av syltynne modeller retusjer enda tynnere, mennesker som løp syv mil per uke, reklamer for fettsuging og slankepiller og aviser som mente at en ny metode for flat mage var en nyhet som fortjente forsiden. Siri fortod at omgivelsenes kroppshysteri kompliserte tilfriskningsprosessen, men andres treningsvaner eller media var ikke egentlige problemet. For problemet var min oppfatning og min respons.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skrivingen ble en form for konfrontasjon - jeg kunne ikke lenger distrahere meg fra følelsene mine. Jeg ble tvunget til å kjempe etter, tvunget til å finne de ordene som gjemte seg bak <<vet ikke>> og <<jeg er feit>>, de ordene jeg trodde ikke eksisterte. Det var som om jeg tenkte bedre på papiret, som om fingrene hadde direkte tilgang til underbevissheten, som om de skrev ned alt jeg ikke engang turte å tenke. Ved å lese mine egne ord, forstod jeg også meg selv bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge