Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 21 sitater

Den dårlige leder er den som folk forakter.
Den gode leder er den som folk ser opp til.
Den store leder er den som lar folk si:
"Vi gjorde det selv."
Lao Tse

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan lese alle de bøkene du vil. Det som utgjør en forskjell, er din vilje til å se deg selv i speilet.

Laura Schlesinger

Mindre dyktige ledere ser seg selv i speilet når det går bra. Når det går mindre bra, ser de ut av vinduet for å finne årsakene. Dyktige ledere ser seg selv i speilet når det går dårlig, og skylder på medarbeidere og hell når det går bra.

Fritt etter Jim Collins

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En god bok om organisasjoner handler ikke om organisasjoner. Den handler om kjærlighet, hat, sjalusi, kameratskap, ambisjoner, lidenskap og glede. Dette har vært og vil alltid være det vi mennesker er mest opptatt av.

Fritt etter Herbert A. Simon

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal coaching kunne overleve som metode, må den spesialiseres og tilpasse seg utfordringer som samfunnet etterlyser. Spesialiseringene bygger videre på de mer generelle metodene i coaching og prøver å imøtekomme konkrete behov hos enkeltindivider og team. Eksempler på spesialiseringer er:

  • Selvcoaching - Hvordan kan jeg hjelpe meg selv til å nå mine mål?
  • Emosjonell coaching - Hvordan arbeide med positive og negative følelser for å lykkes?
  • Executive coaching - Hvordan utvikle ledere til å øke sitt reportoar og ta i bruk hele sitt potensial?
  • Teamcoaching - Hvordan kan medlemmene hjelpe hverandre til å skape synergi og nå felles mål?
  • Idrettscoaching - Hvordan få et høytpresterende lag til å bli enda dyktigere?
  • Lyncoaching - Hvordan gjennomføre coaching raskt og kostnadseffektivt, med resultater?
  • Livscoaching - Hvordan realisere et godt og balansert liv?
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dersom lederen til stadighet har en atferd som virker negativt på omgivelsene, og denne atferden skyldes karaktertrekk eller personligheten til lederen, er det lite sannsynlig at coaching vil ha effekt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi kan ikke gi deg oppskriften på suksess som leder. Vi kan gi deg oppskriften på å feile: "Prøv å gjøre alle fornøyde!"

H.P. Sims og P. Lorenzi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Whitmore (1992/2002) var en av de første coachene som la vekt på en humanistisk metode, gjennom den såkalte "GROW-modellen" (Goal - Reality - Options - Will). For å oppnå vekst og personlig utvikling må individet sette klare mål, forstå den situasjonen det er i, forstå valg og ha vilje til å nå resultater. Metoden består av fire faser:

  • Målsetting (Goal): Formulere kortsiktige og langsiktige mål.
  • Diagnose (Reality): Undersøke nå-situasjonen.
  • Valg (Options): Klargjøre alternative strategier.
  • Vilje til handling (What/When/Whom): Hva skal gjøres, når, av hvem, og viljen til å gjøre det.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken bygger på fem basismetoder i coaching. Hver metode har stort sett fokus på én side ved det å være menneske. Disse metodene danner grunnlaget for såkalt eklektisk metode:

  • Eksistensiell coaching: Fokus på mening.
  • Humanistiske coaching: Fokus på følelser.
  • Kognitiv coaching: Fokus på tanker.
  • Atferdscoaching: Fokus på atferd.
  • Psykodynamisk systemcoaching: Fokus på helhet.

...

Ønsker vi å bruke en coachende lederstil eller fungere i rollen som coach, bør vi kunne trekke ut "det beste" fra de forskjellige metodene, og sette dette i sammenheng slik at det passer i den situasjonen vi står overfor. Vi får en såkalt eklektisk metode. Eklektikk er det greske ordet for å være utvelgende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Freud sa at Adlers system var for enkelt. Det ville ta to år å lære psykoanalyse på grunn av kompleksiteten, mens Adlers teorier kunne mestres etter noen få uker. Grunnen var at Adlers teorier innevar at det var så lite å vite. Adler svarte at det var nettopp dette som var poenget. Det hadde tatt ham 40 år å gjøre sin psykologi enkel.

(Schultz & Schultz, 2004)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Betegnelsen coach har en historie som går over 500 år, fra landsbyen Kocs, gjennom universiteter og idrett, til ledelse og utvikling i det moderne samfunn. Reisen har foreløpig resultert i fem typer av definisjoner på coaching. Definisjonene fokuserer på tenkning, følelser, handling, læring og resultater. Dette innebærer utfordringer som vi kjenner igjen i den grunnleggende coachingmodellen i kapittel 1. Reisen har dessuten blitt inspirert av psykologi og har resultert i fem metoder innen coaching. Fra metodene kan det også trekkes linjer til coachingmodellen. Kognitiv coaching fokuserer spesielt på tanker, humanistisk coaching og psykodynamisk systemcoaching fokuserer på følelser, og atferdscoaching fokuserer på handlinger. Eksistensiell coaching fokuserer på mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor