Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 38 av 38 sitater

Skulle man forklare hvor gammelt, sprukkent, råttent, vaklevorent, medtatt, lytefullt, vanført og utgått dette innboet egentlig er, ville det bremse fremdriften i historien så kraftig at ingen tidspressede lesere ville tilgitt det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg visste det. Man må dø før man vet hva det vil si å ha barn. Åh, min venn, ikke gift Dem, få aldri barn! Man gir dem livet, de gir en døden. Man setter dem til verden, de jager en ut av den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det gjelder å være ung og rik og adelig og mere til hvis det er mulig. Jo mere røkelse man kan brenne for sin avgud, desto nådigere ser avguden til en.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ungdommen tør ikke se seg selv i samvittighetens speil når den gir etter for en urettferdighet. Eldre årganger derimot kjenner seg selv for lengst. Der ligger nettopp forskjellen mellom de to livsalderne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det kan hende at menneskehjertet tar en hvil når det stiger opp mot kjærlighetens tinder, men det er ytterst skjeldent at det stanser på veien nedover de hatefulle følelsers bratte skråninger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Rastignac og Delphine hadde møtt hverandre under omstendigheter som gjorde den gjensidige nytelsen særlig sterk for dem. Deres lidenskap som var så grundig forberedt, hadde bare vokst ved det som ellers dreper kjærligheten, nemlig selve besittelsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidene forandrer seg. Før i tiden sa man til en banditt: "Vær så god, her er hundre écus. Drep herr den og den for meg!", og så spiste man aftens i ro og mak etter å ha sendt en mann til skyggenes rike for et godt ord. I dag tilbyr jeg Dem en pen liten formue for et nikk som ikke kan kompromittere Dem, og De betenker Dem på å slå til. Jeg må si vi lever i en slapp tid!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig kunne man sno seg som en slange foran en kvinne, slikke føttene på hennes mor, gjøre ting som en kunne bli kvalm av, hvis man bare fikk det ut av det at man ble virkelig lykkelig. Men man blir bunnulykkelig med en kvinne som man har giftet seg med på den måten. Det er bedre å føre krig med menn enn å sloss med sin egen kone.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen