Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Denne rapporten var mitt første virkelig seriøse arbeid, der jeg ikke begrenser meg til å skrible ned et testamente til et eller annet privat formål, men der jeg konstruerte en politisk kompleks tekst der jeg muligens fikk en finger med i spillet i kongedømmet Sardinias politikk. Jeg husker at det gjorde meg usedvanlig stolt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hørt at det allerede bor over en milliard mennesker på jorden. Jeg vet ikke hvordan de har greid å telle dem, men det er nok å ta en tur til Palermos gater for å forstå at vi er for mange, at vi allerede tråkker hverandre på tærne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elektrisk lys ... I de årene følte de enfoldige seg velsignet av fremtiden. I Egypt hadde man åpnet en kanal som forbandt Middelhavet med Rødehavet, så man ikke lenger trengte å ta turen rundt Afrika for å dra til Asia (og slik skulle mange hederlige skipsrederfirmaer gå konkurs), man hadde åpnet en verdensutstilling, hvis arkitektur lot en forstå at det Haussman hadde utrettet for å øedlegge Paris bare var en begynnelse. Amerikanerne var i ferd med å fulføre en jernbanelinje som skulle krysse kontinentet deres fra øst til vest, og siden de nettopp hadde frigitt negerslavene ville denne pøbelen nå invadere hele nasjonen og omdanne den til en sump av bastarder, verre en jødene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke godt å være for fri, det er heller ikke godt å ha alt en trenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen gjør ondt på en så fullkommen og entusiastisk måte som når det gjøres ut fra religiøs overbevisning.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Krig er den mest effektive og naturlige ventilen man kan tenke seg for å bremse veksten i folketallet. Sa man kanskje ikke før i tiden, da man gikk ut i krigen, at det var Guds vilje? Men man bør sørge for å finne de menneskene som har lyst til å holde på med krig. Om alle gikk og gjemte seg, ville ingen dø i krig. Og hva ville da poenget være? Følgelig er menn som Nievo, Abba eller Bandi uunnværlige, vi trenger menn som ønsker å kaste seg foran mitraljøsene. Slik at folk som meg skal kunne leve mindre utsatt for den menneskeheten som puster en i nakken. Summa summarum, selv om jeg ikke liker dem, trenger vi vakre sjeler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A German produces on average twice the faeces of a Frenchman. Hyperactivity of the bowel at the expense of the brain, which demonstrates their physiological inferiority. During times of barbarian invasion, the Germanic hordes strewed their route with great masses of faecal material. Even in recent centuries, French travellers knew immediately when they had crossed the Alsace frontier by the abnormal size of the turds left lying along the roads.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gentlemen trenger ikke å feste sine avtaler til papiret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har hørt at det bor over en milliard mennesker på jorden. Jeg vet ikke hvordan de har klart å telle dem, men det er nok å ta en tur til Palermos gater for å forstå at vi er for mange, at vi allerede tråkker hverandre på tærne. Og de aller fleste av dem stinker. Det er allerede knapt med mat, tenk hvordan det vil bli om vi skal bli enda flere. Det er med andre ord nødvendig å begrense befolkningen. Det er klart, vi har pestepidemier, selvmord, dødsdommer, det er dem som alltid utfordrer hverandre til duell eller som foretrekker å ri ut i skog og mark for å dingle etter nakken, jeg har hørt om britiske gentlemen som svømmer i havet og naturligvis lider drukningsdøden ... Men det er ikke nok. Krig er den mest effektive og naturlige ventilen man kan tenke seg for å bremse veksten i folketallet. Sa man kanskje ikke før i tiden, da man gikk ut i krigen, at det var Guds vilje? Men man bør sørge for å finne de menneskene som har lyst til å holde på med krig. Om alle gikk og gjemte seg, ville ingen dø i krig. Og hva ville da poenget være?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den som skal forfalske dokumenter, må alltid dokumentere sitt stoff, og dermed oppsøkte jeg bibliotekene. Biblioteker er fascinerende: Noen ganger, når man konsulterer bøker om eksotiske land, er det som å stå i et leskur på en jernbanestasjon og skulle reise til fjerne steder. Slik hendte det at jeg bladde gjennom en bok og fant noen flotte illustrasjoner om den jødiske gravlunden i Praha. Gravlunden var ikke lenger i bruk, men den kunne skilte med nesten tolv tusen gravstøtter på et svært avgrenset område, men gravene måtte ha vært langt flere, fordi det i århundrenes løp var blitt lagt flere lag med jord oppå hverandre. Etter at gravlunden var blitt liggende brakk, hadde noen gravd opp enkelte begravde graver med tilhørende gravstøtter, og slik skapt noe som minnet om en umake haug av minnesteiner for de døde som pekte i alle retninger (eller kanskje var det jødene selv som hadde lagt dem slik uten omtanke for noe eller noen, fremmede som de var overfor enhver sans for skjønnhet og orden.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_VannflaskeGodemine