Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

I gammel tid var uttrykket "forbyttet" nærmest et psevdonym til "forhekset". Når det den gang, som i dag, ble født barn med misdannelser eller kromosomforstyrrelser, kunne forklaringen være at barnet var forbyttet, at de underjordiske hadde kommet seg inn i huset om natten og erstattet et velskapt spebarn med et underjordisk avkom.
Uttrykket har i seg en annen nyanse: Barnet, byttingen, er ikke ekte. I en tid hvor man skilte strengt mellom ekte og uekte barn, var byttingen den minst ekte av alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner du til begrepet resiliens? Det brukes innen barnepsykologi. Tidligere snakket man om løvetannbarn. Resiliens betegner evnen til å håndtere stress, og et barns motstandskraft mot å utvikle psykiske problemer. Pappa har god resiliens. Det er indre faktorer. Det er til tross for-faktorer. Personligheten eller arven som ikke lar seg ødelegge av miljøet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De døde har rett til å ta sine svar med seg i graven, slik de levende har rett til å stille sine spørsmål.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaase