Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 19 av 19 sitater

Likheten mellom journalister og foreldre er at de er like nysgjerrige. Og likheten mellom politikere og barn er at de stadig blir møtt med følsomme spørsmål som det ikke alltid er like lett å svare på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For når verden er, da er grensen for det usannsynlige allerede overskredet.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Det er ingen som har tatt en gråtkvalt avskjed med Euklids geometri eller atomenes periodiske system. Det er ingen som feller noen tårer fordi de skal koples fra internett eller gangetabellen. Det er verden man tar avskjed med, det er livet, eventyret.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kom ikke og si at naturen ikke er et under. Kom ikke og fortell meg at verden ikke er et eventyr. Den som ikke har innsett det, gjør det kanskje ikke før eventyret er i ferd med å ta slutt. Da får man nemlig en siste sjanse til å rive av seg skylappene, en siste anledning til å gni seg i øynene av forbauselse, en siste mulighet til å hengi seg til det underet man nå tar avskjed med og skal forlate.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Kom ikke og si at naturen ikke er et under. Kom ikke og fortell meg at verden ikke er et eventyr(..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vanskelig å beskrive denne følelsen med enkle ord, men tenk deg denne verden før alt dette moderne gnålet om naturlover, utviklingslære, atomer, DNA-molekyl, biokjemi og nerveceller - ja, før denne kloden begynte å snurre rundt, før den ble forringet til å vere en plandet(..) jeg snakker om den gangen et menneske var et menneske, altså et helt og stolt menneske, verken mer eller mindre. Da var ikke verden annet enn et gnistrende eventyr.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men hva er et menneske, Georg? Hvor mye er et menneske verdt? Er vi bare støv som virvles opp og spres for alle vinder?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt å forstå hvorfor spøkelser gjerne tuter og peser som et uvær. Det er ikke for å skremme sine etterkommere. Det er bare fordi de har så fryktelig vondt for å puste i en annen tid enn den som var deres egen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men å drømme om noe usannsynlig har et eget navn. Vi kaller det håp.

Godt sagt! (61) Varsle Svar

Sist sett

Helena ETonje SivertsenOlaugHege H.Harald AndersenHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAud- HelenGrete AastorpTone HJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11