Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 15 av 15 sitater

Hedre hvert øyeblikk
Er du usikker på om du mediterer "riktig" eller ikke, er dette en god lakmustest: Når du legger merke til at det dukker opp tanker om at ingenting skjer, tanker om noe du vil, eller tanker om at du burde ha vært et annet sted, om "suksess" eller "nederlag" -klarer du da å HEDRE HVER ENESTE TANKE SLIK DU OBSERVERER DEN SOM ER ASPEKT AV VIRKELIGHETEN I NUET? Kan du se den tydelig og klart som en impuls, en tanke, en lengsel, en dom, og la den være her og nå og slippe taket i den uten å bli dratt inn i den, uten å gi den en kraft den ikke har, uten å miste deg selv underveis? DET ER SLIK DU DYRKER MINDFULNESS.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bestrebelser for å finne "noe annet" fører gjerne til en avvisning av nuets realitet uten det oppmerksomme nærværets forståelse av denne realiteten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke slik vi skulle ønske å være, men slik vi faktisk er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnleggende instruksjon
Hver gang du merker at sinnet er på vei et annet sted, at det har glemt nuet, registrerer du først hva som forstyrret deg, uansett hva det er, og så BRINGER DU VARSOMT OPPMERKSOMHETEN TILBAKE til mageregionen, til hvordan magen beveger seg med pusten, uansett hva det var som fikk sinnet til å vandre. Om det så skjer at oppmerksomheten forviller seg bort fra pusten hundre ganger, skal du hente den rolig tilbake hundre ganger, idet du observerer at nuet gikk tapt fordi ditt sinn var på vei et annet sted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas