Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Alex var "Berserkfartøyets" stempelmann som bak luken sin hadde all verdens stempler, kjøpt i leketøysbutikken i Kirkenes. "Berserks" mest brukte identitetsstempel var en gullfiskbolle med tre fisk og til stor glede for de russiske myndigheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Letnaya Zolatitsa bor det ca 1000 mennesker. Det finnes ingen biler her, og det føles som å komme 150 år tilbake i tid. Vi begynner å kommunisere med menneskene her og finner fort ut at hele byen består av enker. Enker med barn og barnevogner. En av enkene forteller oss at alle mennene er døde. De har drukket vodka og rett og slett drukket seg i grava. Vi tror det er en spøk i begynnelsen, men det er ingenting å le av. Det er dypt tragisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gulagleiren var så effektiv at nazispioner besøkte øygruppen for å lære om dette effektive leirsystemet til bruk i det fjerde riket. Undertrykkelse, tortur, umenneskelige gjerninger og massehenrettelser skulle bli "kunnskapen" spionene brakte med seg hjem - begynnelsen på de tyske SS-leirene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer enn 400 000 mennesker måtte bøte med livet under byggingen av vannveien mellom Østersjøen og Nordishavet, et byggearbeid som tok 21 måneder. Sommeren 1934 kunne dampskipet Anokhin seile Stalin gjennom kanalen. Allikevel var han ikke fornøyd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jarle er fortvilet over mannskapet sitt. Det som fungerer likt en tysk krigsmaskin på havet, har nok en gang vist seg udyktig på land.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I likhet med de fleste arkeologer påsto også han at kristendommen endret historien til sin fordel gjennom kristningen av Norden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilværelsen er våt og fuktig. Ute er det bekmørkt. Jeg kan så vidt skimte Jarle ved roret. Ved hver oversjø forsvinner han i vannmassene for så å dukke opp igjen dryppende og klissvåt. Han smiler. Jarle elsker dårlig vær.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKoriander