Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 39 sitater

Jeg fikk ikke denne dagen til, eller det ble en umulig dag for meg, den ble ikke slik jeg ville at den skulle bli, ja hva ville jeg med denne dagen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hit var det jeg skulle flytte, riktignok til et rekkehus, men uansett på fiendesiden, jeg skulle flytte inn i fiendeland. Min mor fortalte at jeg skulle fortsette å gå på den samme skolen, i den samme klassen, hun mente det var en god nyhet, men nyheten var dårlig; det vil ikke bli så store forandringer, sa hun, men forandringene ville bli kolossale, visste jeg. Det ville vært bedre om vi flyttet til den andre enden av byen, eller til en annen by, det ville vært bedre om vi flyttet til et annet land. Nå ville det bli tydelig for kameratene mine, og for guttene i gaten, hvem jeg egentlig var, hvem jeg hele tiden hadde vært; jeg var en oppkomling.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når man har vært ulykkelig lenge nok på et sted, hender det at man blir sterkere knyttet til til dette stedet enn til noen andre steder:

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Når man har gitt avkall på kjærligheten, kan man komme til å elske hvem som helst.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I lang tid hadde jeg ikke noe annet ønske enn å gå tidlig til sengs og bli liggende. Men det var ikke tid til noe sånt (...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Midt i begynnelsen, noe sort. Og det samme i sluttens kjerne som er hard, noe uforandret og sort.

Jeg kan ennå høre navnet hennes, selv om navnet er borte. De første lydene, fuglenes galskap, finner sin form i en drøm, en lys, florlett og stillestående drøm, som et bilde, eller et ansikt, eller et eddekoppnett; og midt i drømmen, noe sort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt som ikke blir til noe, gjør vondt. Alt som ikke blir til noe. Det forsvinner ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg klarer meg godt alene.

Alle dagboknedtegnelser er uavhengighetserklæringer.

Jeg klarer meg ikke alene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun røykte i smug, hun var fjorten eller femten år, vi var foreldrene hennes og livet gikk baklengs gjennom henne; hun ble yngre og yngre for hver måned, det var snart tid for at vi måtte begynne å pleie henne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I september: det var umulig å sove. Noen netter hørte jeg min mor rope i sengen, korte høylytte skrik; jeg vet ikke om hun var våken eller om hun sov, om hun plutselig så noe som ventet på henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas KihlmanTor-Arne JensenAnniken LOle Jacob OddenesAnette SRavnStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.