Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 41 til 42 av 42 sitater

  • Atticus, du må ta feil...


  • Hva mener du med det?



  • Jo, det ser ut som folk flest tenker at de har rett og du har urett...



  • Det har de naturligvis rett til å mene, og de har krav på respekt for meningene sine, sa Atticus, men før jeg kan leve sammen med andre mennesker er jeg nødt til å kunne leve sammen med meg selv. Det eneste som ikke kan bestemmes etter regelen om simpelt flertall er ens egen samvittighet.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tante Alexandra var fanatisk når det gjaldt mitt antrekk. Jeg kunne umulig håpe på å bli en dame hvis jeg gikk med bukser. Når jeg sa jeg ikke kunne gjøre noe når jeg hadde kjole på meg, sa hun at det var ikke meningen jeg skulle foreta meg noe som måtte foretas i bukser. (...)

Videre skulle jeg være en solstråle i min fars ensomme liv. Jeg antydet at en kunne være en solstråle i bukser også, men tante Alexandra sa at en måtte oppføre seg som en solstråle, at jeg var født god, men var blitt verre år for år. (...)

Da jeg spurte Atticus om det, sa han at det var nok solstråler fra før i familien, og at jeg bare kunne drive på, han hadde ikke noe særlig imot meg sånn som jeg var.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

HeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitIngunn SHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteBerit R