Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 12 av 12 sitater

Nå ved starten av det nye århundret står vi overfor det brennende "spørsmålet om Østen" som ikke ser ut til å nærme seg noen løsning med det første, men vi har unektelig også et "spørsmål om Vesten". Arabernes tragedie er at de har mistet sin posisjon blant verdens folk og er ute av stand til å vinne den tilbake, mens Vestens tragedie er å ha oppnådd en overdimensjonert global rolle som den ikke klarer å fylle og heller ikke klarer å komme fri fra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke vår tids eneste paradoks at Europas seier fikk kontinentet til å miste sine orienteringspunkter. Vi kan på samme måte hevde at Vestens strategiske seier, som burde ha styrket dens overlegenhet, satte fart i dens forfall. At kapitalismens seier har ledet den inn i den verste krise den har opplevd, at slutten på terrorbalansen avfødte en verden som er hjemsøkt av terror, og at undergangen til det sovjetiske systemet, som var allment kjent som undertrykkende og anti-demokratisk, har fått den demokratiske debatten til å stagnere over hele kloden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaSolveigAnn ChristinmgeSilje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienKirsten LundPia Lise SelnesMorten MüllerNorahMarenRolf IngemundsengretemorPi_MesonEli HagelundJoannStig TPirelliNikkaHanne Kvernmo RyeLeseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardNils Pharosomniferum