Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 23 sitater

Hun forhastet seg aldri. Meldte det seg en hindring, så ventet hun til den forsvant før hun foretok seg noe mer. Hun kunne slå seg fullstendig til ro i ventetiden. Hun behersket også en teknikk som er hemmeligheten ved all god bryting - nemlig å la motstanderen gjøre det tyngste arbeidet og bruke kreftene til å framkalle sitt eget nederlag.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et tidsintervall er et underlig og inkonsekvent begrep. Man skulle tro at en daglig tredemølle og en begivenhetsløs tid ville fortone seg som endeløs. Slik skulle det være, men det er ikke slik. Tider da intet skjer, har ingen utstrekning eller varighet. Men tid som er spekket med innhold, flenget av tragedie, isprengt med glede - det er den som i erindringen står for en som lang. Og dette er som det skal være, når man tenker over det. Det hendelsesløse har ingen milepeler som minnet kan knytte seg til. Fra intet til intet er det ingen avstand i tid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er ikke lett å kløve en mann i to og alltid finne frem til den rette halvdelen.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Ingen spørsmål er pinlige eller støtende unntagen de som røper nedlatenhet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

noen mennesker er venner med hele verden i sitt hjerte, mens andre hater seg selv og lar hatet flyte omkring seg som smør på varmt brød.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det hender at menneskelige foreldre setter monstre i verden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Når et barn for første gang gjennomskuer de voksne - når det første gang demrer i et lite alvorshode at de voksne ikke har guddommelig forstand, at deres meninger ikke alltid er kloke, deres tankegang ikke alltid riktig, deres avgjørelser ikke alltid rettferdige - da legges barnets verden uhyggelig øde. Gudene er ramlet ned og all trygghet er borte. Og én ting er sikker når det gjelder guders fall; de faller ikke med måte; de knuses eller splintres eller synker dypt ned i grønn gjørme. Det er et langvarig slit å bygge dem opp igjen; de vil ikke riktig lyse og skinne mer. Og barnets verden blir aldri riktig hel igjen. Det er en smertefull måte å vokse på.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Da Liza kom i syttiårsalderen, fikk hun besvær med fordøyelsen, og doktoren sa hun skulle ta en spiseskje portvin som medisin. Hun tvang i seg den første skjeen og skar grimaser, men det smakte ikke så verst. Fra den dag luktet det portvin av henne både sent og tidlig. Hun drakk bestandig med skje, for det var og ble medisin, men etterhånden satte hun til livs over en flaske om dagen, og hun ble en meget mer omgjengelig og lykkelig kvinne.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

At en ung mann i føydaltiden ikke dugde til å føre sverd og lanse, utpekte ham til den geistlige stand. Joe's udugelighet i gårdsarbeidet og i smien utpekte ham til en høyere utdannelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man kan skryte av hva det skal være når man ikke har noe annet. Jo mindre man har, dess mer blir man kanskje oppsatt på å skryte.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Sist sett

Oda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild SBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad Wøien