Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Og prinsens helbred var god til prins å være. Han hadde styrket kroppen sin ved turning og god pleie, og om han nøt allslags fornøyelser til overmål, var han om morgenen like frisk som en grønn hollandsk agurk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De fastslo blant annet at en snyter i spill måtte betales, men ikke en skredder. Man måtte aldri lyve unntatt for kvinner og aldri bedra noe menneske unntatt en ektemann. Aldri tilgi en fornærmelse, men å fornærme andre var tillatt. De kunne nok være både urimelige og mindre gode disse levereglene, men i hans krets var de uangripelige, og når Vronski rettet seg etter dem, følte han at han kunne være rolig og bære hodet høyt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tiden leger alt - når en tid er gått, vil det gamle forholdet mellom oss atter vende tilbake, tenkte han, i hvert fall i en slik utstrekning at det som er skjedd, ikke griper forstyrrende inn i mitt liv. Hun bør være ulykkelig, men jeg som er uskyldig, skal ikke lide.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun forstod at de barna som hun var så stolt av, de var ikke bare ganske alminnelige barn, men de var uskikkelige, uoppdragne, med slette dyriske tilbøyeligheter - slemme barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ljevin begynte å forklare Dolli sin teori om fjøsstell, at en ku var en maskin som omsatte foret til melk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grisja gråt, og sa at Nikolai også hadde plystret, men ikke var blitt straffet. Han gråt ikke fordi han ikke hadde fått kake. Den var han like glad med, men fordi han var blitt urettferdig behandlet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men vi forsvarer da et prinsipp, et ideal, innvendte Pjestsov med sin klangfulle basstemme. Kvinnen vil ha rett til å være uavhengig, å få en utdannelse! Hun er kuet og trykket over at dette blir nektet henne.
Ja, jeg er også kuet og trykket over at jeg ikke kan amme på et hittebarnhospital, sa den gamle fyrsten til stor fryd for Turovtsin, som av latter slapp hele aspargesen opp i sausen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K