Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 34 sitater

Verdens beste replikk skal aldri bli hørt av et menneskeøre; den fødtes i natten, og døde på grunn av manglende anledning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"I et eget anhang til denne avhandling har jeg gjort nærmere rede for de beregningsmetoder jeg har brukt ved bestemmelsen av tilbudets numeriske størrelse. Mine beregninger viser, at det pr. dags dato eksisterer 53,16 millioner kvinner i tilbudsdyktig alder. Mine herrer, 53,16 millioner kvinner."
(Embla, nu ler de. Vet du hvorfor jeg nevner dette astronomiske tall? Vet du, at når jeg sier 53,16 millioner, så tenker jeg på én?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men mest er det fordi du er student og treogtyve år, fordi vårsemesterets avslutningsball nettopp er over, fordi du enda har tonene i deg fra "Sjungom studentenes lyckliga dag", fordi bassene sang "Inga stormar án i våra sinnen bo, inga stormar án, inga stormar án", og det gjorde deg ond, for du elsker sannheten; du svelger fordi klokken er to om natten, fordi det er en mild og silkemyk vårnatt, fordi du står foran parkens smijernsport sammen med den unge kvinne du har brukt ditt liv til å lete efter og som ikveld har vært din dame på ballet, fordi du har spurt henne om hun vil gå en tur i parken og hun har sagt ja, fordi du er en fryktsom ung mann, fordi du beundrer og tilber denne unge kvinnen over alt levende på jorden, fordi du aldri har våget gi henne den minste anelse om dine innerste følelser og ditt ville, ville håp, fordi hun er en engel og du en kentaur, fordi du håper at i parken skal et mirakel skje så du får mot til å erklære deg; du svelger, fordi du vet at om miraklet skjedde og hun gjengjeldte dine følelser, så ville du ikke vite hvordan du skulle kunne ta imot denne verden av lykke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og i sitt hjerte visste han, at dette ikke var stunden for sosialistisk propaganda; alle mennesker har lov til å leke og tøve; uten leken og tøvet er vi fortapte; men han hadde i seg den uforklarlige følelse av skyld og ond samvittighet som nesten alle nordmenn har, når de i offentlige forsamlinger ikke opptrer med alvorlig mine og sier dypsindige ting.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

La meg si som den danske prost, da han så at han hadde skremt kirkelyden i uvett med sin svovelpreken om helvede: 'Ta det ikke så tungt, kjære sognebørn, det behøver jo ikke være sant!'

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Han hadde, i tillegg til sine mange andre uvaner, også dén, (som forøvrig Daniel mange ganger hadde gjort seg lystig over) at når han lå på rygg og døset inn i middagssøvnen, kom høyre hånd av seg selv, åpnet buksesplitten, grov seg inn under det mannlige og ble der, mens dens fingre sakte og mildt kilte scrotum på undersiden. Noen mennesker sover med en finger i munnen, andre med en pute i favnen; Ask sov med hånden lukket rundt sin manndoms vinsekk. Spør man nu den gode Gud i himmelen om dette var en syndig oppførsel, vil han svare at den som sover synder ikke; likevel måtte det være hårdt for en middelaldrende jomfru med mavesår å se et slikt syn, vant som hun jo utelukkende var til selvangivelser, og nu og da karbonader.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En nordmann føler seg moralsk såfremt han bare sitter vondt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

...han dunket Ask i siden og så henrykt på ham med gråblå, litt gul-slørete, bulende øyne (det var som om øynene hadde ligget i lang tid i sildelake) og sa at slik kunne Ask også få det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mannens navn var Sivert Nielsen (& Co), men på grunn av hans takkete hvite tenner og all den overdådige bust som vokste ham ut av neseborene døpte Ask ham omgående for Villsvinsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud