Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Min bror! Døm ikke dem som brøt sammen, som viste seg svake og skrev under, sten dem ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans historie er meget russisk: man anstrenger seg og anstrenger seg inntil det overmenneskelige for så å drukne alt i et glass vodka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herre min Gud! I granat- og bomeregnet ba jeg deg om å få leve. Nå, nå ber jeg deg om å få dø....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv hadde han aldri holdt en hakke i hånden, opplevde aldri å gå med en trillebår, utvant aldri kull, hogg aldri tømmer, vi vet ikke hvordan han var til å hogge ved, - men her skrev han alstå dette på papiret, og det satte seg ikke til motverge. (Om Karl Marx'påstand :"Det eneste middel til å forbedre forbrytere er produktivt arbeid")

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..han la to nakne lik andføttes i en kiste som beso av fire bord, 30 kister hver dag. (Åpenbart må den leiren ha ligget nær bebodde strøk, siden det var nødvendig med kiste.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Transport!....Vi reiser et eller annet sted. Herre, velsign oss! Får vi knoklene med oss?....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OSO (tidl. Troikaen) adlød bare innenriksministeren, Stalin og Satan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det fantes også forlokkende fenglser, hvor man delte ut utrevne boksider - og hvilken lesning var ikke dette? Man prøvde å gjette seg til hvilken bok dette var, man leste på begge sider, suget formelig i seg innholdet og vurderte stilen - den kan til og med vurderes når ordene er slitt bort! - og så kunne man bytte med kameratene. De delte ut stykker fra den en gang progressive encyclopedien "Granat" og skremmende nok, også fra klassiske, om enn ikke skjønnliterære verk.... Toalettbesøket ble forvandlet til en handling som brakte erkjennelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hverken utdannelse, oppdragelse eller erfaring er til noen hjelp for oss under den værste prøvelsen i vårt liv: da vi ble arrestert uten grunn og forhørt uten skyld.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min bror! Døm ikke dem som brøt sammen, som viste seg svake og skrev under.....Sten dem ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen