Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

I dagens vestlige samfunn har vi opphøyd materiell velstand til det eneste som er verdt å streve for, noe tilnærmet guddommelig. Begjæret etter stadig mer penger kamufleres ikke sjelden bak begrepet «velferd». Få stiller spørsmål ved vårt velferdsideal. Vi drives videre av kollektive samfunnskrefter uten å spørre oss selv hvilken pris denne holdningen har. Har vi misforstått? Er det en blindgate? Er vi i ferd med å ofre hjertet vårt på velstandens alter?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kommer nakne inn i denne verden. Slik begynner vi vårt liv. Og hver gang vi gjør drastiske livsvalg, kler vi av oss en fortid, bretter den sammen, legger den fra oss og begynner på nytt.
Vi er nakne fordi vi forlater et skall, som sommerfuglen. Vi er sårbare, klare til å fly. Vi er modige, men vet ikke om det. Å være naken betyr å bryte bånd og begynne på nytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilke falske masker var jeg i ferd med å rive av meg? undret jeg, og jeg hadde ikke tenkt tanken ferdig før svarene dundret som et steinras inn i mitt sinn: Begjær. Griskhet. Grådighet. Etter kunnskap, etter opplevelser, etter nye erfaringer, etter reiser, etter nye erkjennelser, etter alt som er nytt, etter mat og drikke, etter skjønnhet, etter nytelser, etter erotikk, etter mennesker, relasjoner, "gode" kontakter. Arroganse, hovmod, overbærenhet, stolthet, rettskaffenhet, blindhet, kulde. Ambisjoner, kontroll, hastverk, utålmodighet og selvopptatthet. Gjerrighet. Forfengelighet, misunnelse, sjalusi. Sinne. Idealiseringer, falskhet, bedrageri. Her var de. Dødssyndene. De var mine. [...] Mine masker. Mine tendenser. Mine misforståelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv har jeg ofte opplevd hvor vanskelig det var å ta en intuisjon, en magefølelse eller et indre signal på alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Helena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud