Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

La meg først stille et prinsipielt spørsmål: er det mulig å forklare et sinnssykt menneskes handlinger? Vil ikke sinnssykdom nettopp si åndelig kaos? Er ikke den sinnssykes atferd fullstendig meningsløs? Kan man ikke gjøre som psykiaterne: fastslå typen av sinnssykdom og dermed sette punktum?
Nei, man kan ikke det. Den sinnssyke gjør nemlig bare tilsynelatende meningsløse ting; i virkeligheten handler han alltid ut fra en indre, en ubevisst logikk, og alle hans handlinger har en tydelig sammenheng. At en person er sinnssyk vil bare si at hans bevissthet har kapitulert; det ubevisste har gjort revolusjon og tatt makten. Men det ubevisste er på mange måter mer logisk, mer ubønnhørlig konsekvent enn bevisstheten. Alt en sinnssyk person gjør, har mening; vi kan tyde hans handlinger og påvise hvordan alt passer inn i et hemmelig system.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilfeldigheten er en stor sekk som vi putter alt sånt i som vi ikke forstår.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Min venn lo.
- Du kjenner ikke kvinnene. Det er like vanskelig for en kvinne å holde på en hemmelighet som for en kamel å komme gjennom et nåløye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sjarm er ofte et tegn på hysteri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti S