Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Det sa Taavetti Rytkönen, en herre av eldre årgang. Når slipsknuten omsider var på plass, skrittet han uten videre inn i drosjen og inntok baksetet. Lettet lukket han øynene.

– Hvor skal vi kjøre? spurte Sorjonen.

– Forover.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sorjonen brydde seg ikke så mye om penger. Han sa at han hadde vært sammen med den gamle mannen for vennskapets skyld. Vennskap er en gratis naturressurs. For noen mennesker tar det aldri slutt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mannfolk er slik konstruert at de ikke klarer å la være å sparke en ball som kommer mot dem. De har det i blodet. Når ballen flyr bort , lokker den dem til å løpe etter seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tannteknikeren viste kunden forskjellige farger for det nye tannsettet. Rytkönen valgte blendende hvitt. Han syntes at det i det minste burde være noe som var nytt og skinnende på en gammel skrøpelig kropp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Villsvinet forsøkte å snuse, men det er ikke så lett når man har trynet fullt av løk

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Turlege Seppo Sorjonen testet daglig graden av demens hos sin turkamerat. Han ba Taavetti Rytkönen svare på noen enkle spørsmål, delvis gjaldt det sånt som hadde skjedd for lenge siden. Han utfrittet Taavetti om hvilken ukedag det var, og hvis det slumpet til å være torsdag, kunne svaret være: - I går var det fredag, og da må det jo være mandag i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et busslast med førti frodige damer fra husmorlaget i Kornkammer-Finland ankom tilfeldigvis for å spise middag. (...) Da damene først hadde overvunnet sjenansen, gikk de med liv og sjel inn for å lære bosniske ringdanser. Det gikk så vilt for seg at hovmesteren ble rent bestyrtet. Ved midnatt hadde den muntre husmorflokken veltet et bord, og den tykkeste husmoren i den ytterste danseringen landet med baken oppi orkesterets største tromme, slik at den sprakk. Hendelsen gikk senere under betegnelsen "braket i Seinäjoki".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et menneske, i alle fall en mann, kunne på en måte sammenliknes med en bruktbil. Man kan se hvilken årsmodell personen er, og hvor langt vedkommende har kjørt. Er det en mann, kan en sakkyndig betrakter avgjøre om støtdemperne ennå er i orden, om tenningen fusker, og om sylinderne er slitte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Av og til har demenspasientene sine lyse øyeblikk. Sorjonen holdt et lite foredrag for Irmeli om Rytkönens energifunderinger: Ideen hans var basert på jordens tiltrekningskraft, det vil si på den tiltrekningskraften som går ut fra sola, men som kalles tyngdekraft. Det gjelder bare å ta vare på den uendelig store bevegelsesenergien som oppstår når jordkloden går rundt sola, og få industrien til å nyttiggjøre seg den på et eller annet vis. Istedenfor en tenkt jordakse kunne man forankre en virkelig akse, som kunne kobles til et kraftverk ved hjelp av tannhjul. Når jordkloden går rundt, vil aksen drive tannhjulene som igjen driver kraftverket. Slik kan man produsere mer strøm enn menneskeheten trenger. Disse aksene kan man slå ned i bakken på egnede steder på de forskjellige kontinentene, men ikke ved ekvator, for der roterer ikke jordkloden. Jo lenger nord kraftverket er, desto bedre vil uttellingen bli.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så er det den sorten kvinnelige personbiler som aldri blir eldre, de ruller tidløse fra år til år, gjennom hele bilens historie. Deres ytre piffes opp med lett hånd, linjene deres er fortsatt tiltrekkende også etter at de sterkeste lastebilene for lengst er skrotet. Storfamilienes heltemødre kan sammenlignes med trygge busser, som alltid holder ruta og aldri lar noen stå igjen i veikanten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrld