Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Vel fremme ved kirkegården ble Garcia Lorca banket gul og blå med geværkolber før han ble skutt og kastet i en umerket grav. Umiddelbart etterpå ble hans bøker brent på Plaza del Carmen i Granada. Etter fascistenes maktovertagelse, ble hans verker bannlyst fra Francos Spania for alltid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mann fra de internasjonale brigadene fortalte at en militssoldat, etter å ha skutt en herreløs hund som sliket i seg hjernen til en død mann, trakk unnskyldende på skuldrene og forklarte at hundene var i ferd med å få smaken på menneskekjøtt. Katter og rotter ble også brukt som mat, selv om det var for å forbedre den tynne linsesuppen. Avlivningen av en fugl i Madrids zoologiske hage skyldtes imidlertid ikke sult, men det stakkars dyrets evne til å imitere plystringen fra dalende granater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ester SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud Husevåg