Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 24 sitater

Befinner man seg i et helsestudio i USA, kan man få fornemmelsen av å være i et vulkansk område før utbruddet. Det er intenst og spent, og det er seriøst. I øyeblikket er dette verdens sentrum. Det er hyperrealisme om kroppens detaljer og kosttilskudd. Utbruddet kommer, men det finner sted utenfor helsestudioets dører. Der lever "sprekken". Og der øker den nasjonale gjennomsnittsvekten jevnt og trutt. Det er XXL- generasjonen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ambivalens er en grunnleggende menneskelig følelse. Den er i slekt med den sunne tvil, som filosofen Descartes så som selve grunnlaget for å vite at man er et menneske. "Jeg tviler, derfor vet jeg at jeg er". Den patologiske ambivalensen, derimot, er forhandlinger uten ende. Den sune tvil er bevegelse - prosess - og fører et sted, den lammende tro er vond uro på stedet hvil. Uansett lesemåte handler den vonde ambivalensen - som jeg møter i behandlingsrommet - om den manglende integreringen. Indre bilder og affekter er ikke arbeidet sammen; de er bare blitt blandet og lever side om side som rivaler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spiseforstyrrelsene forteller noe om behovet for skjermbrett rundt individet. Spiseforstyrrelsene er metaforiske for nødvendigheten av flukten og muren som forsvarsstrategier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bak hvert hvorfor er det et nytt hvorfor.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nettet er et nytt ledd i en evolusjon. Det velter ikke verdener, men forsterker trekk som er der. Det effektiviserer. Telegrafen har vært der lenge. så kom telefonen. Er internett så mye annet enn en telefon med spredning ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...Men det er en betydelig forskjell mellom mitt virke og mine pasienters. Det er en meget viktig etisk forskjell. Maleren kan prøve og feile. Han kan rive i stykker et mislykket lerret. Jeg kan ikke eksperimentere slik. Jeg kan ikke slenge mitt mislykkete arbeid i søpla. Den andres helse må alltid være min etikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poler slipes ned av møtet med erfaringene, eller de kan bli stående og rage. Om de blir stående, skapes det spenninger. Skrivingen kan være som den elektriske kraften som skapes av det polære: energien som vokser ut av det spente forholdet mellom det svært store og det svært fortvilte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Franz Kafkas innsikter er så hjerteskjærende presise at man risikerer å bli sengeliggende.
Hans evne til å formidle innsiktene er slik at man beruset står opp igjen. Forfatterens skikkelser tar på seg en skam og bærer den for oss. Kanskje har han reddet liv på den måten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Verden er åpnet opp for oss, og vi opptrer på en rekke arenaer parallellt. Dette gjør fleksibilitet til en av våre nødvendigste egenskaper. De fleksible med nødvendig indre sammenheng vil bli vår adel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å være et moderne menneske er å bli overstimulert av informasjon og relasjon. I denne tilstanden er det risiko for å miste relasjonen til seg selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MathiasJan Erik  OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDolly DuckCassiopeiatove NessÅsmund ÅdnøyNina J.B.EmilieskEirin EftevandErikSyntaksfeilTone SundlandritaolineHarald KJulie StensethAnniken LGlitterMyyToveFride LindsethArcticDwarfRandi BorgenWenche VargasSiv ÅrdalIngunn SOleKay NilsenTorill Elisabeth RevheimLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne Dahlingar hBkRuneKirsti Vettran NederhoelLine DahleThina NordtveitGro Anita MyrvangIngeborgTonesen81Beathe Solberg