Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Når altså fornuften bringer sin moralske enhet inn i det fysiske samfunn, må den ikke øve vold mot naturens mangfold.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mennesket kan imidlertid være i strid med seg selv på to måter: enten som den primitive hvor følelsene hersker over prinsippene; eller som hos barbaren hvor prinsippene ødelegger følelsene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fornuftens lover er preget inn i mennesket gjennom en ubestikkelig bevissthet, naturens lov gjennom en uutryddelig følelse. Derfor er det bestandig tegn på mangelfull dannelse når den moralske karakter bare kan hevde seg ved å ofre den naturlige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis man altså skal regne med menneskets moralske som et naturlig utbytte, må denne adferd være natur. Mennesket må da allerede gjennom sine drifter ledes til en handlemåte som bare kan være et resultat av en moralske karakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine ideer har jeg hentet mer fra selvfordypelse enn fra lesning og rik verdenserfaring og de vil således ikke fornekte sin opprinnelse. Men de i hvert fall ikke beheftet med den feil å være sekteriske og får heller falle på sin egen svakhet enn å bli holdt oppe av andres autoritet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er mennesket før skjønnheten lokker den frie lyst ut av det og den rolige form demper det ville liv? Evig og alltid underlagt de samme hensikter, evig vekslende i sine tanker, selvisk uten å være seg selv, ubundet uten å være fri, slave uten å tjene noen regel. I denne periode er verden bare skjebne for mennesket, [...]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det nyttige er det tidens store idol som alle krefter treller under og som alle talenter hylder. Kunstens åndelige fortjenester veier ikke på denne grove vekt, men forsvinner fra århundrets larmende marked når oppmuntringen blir borte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil nødig ha arbeidet for et annet århundre enn det jeg lever i. Man er like meget borger av sin tid som av sin stat.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T