Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

For å bygge de nødvendige fartøyene, var seks hundre matroser blitt utskrevet fra Norge. De hadde nå gått ledige i København en stund i påvente av startskuddet. De begynte å bli irriterte. Det drøyde med utbetaling av lønningene. Horene tok seg godt betalt, og uten lønn ingen horer. Gratis brennevin hadde ikke roet dem ned, men ført til store skader på de københavnske vertshusene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Målet var å føre den lille enevoldsherskeren frem gjennom det fallende regnet, den stadig mer apatiske lille kongen som hatet sin rolle og skjulte seg i vognen sin og voktet sine spasmer og drømte om noe annet, ingen forsto hva. Han skulle føres gjennom Europa i denne kjempemessige kortesjen på jakt etter noe som kanskje en gang hadde vært en hemmelig drøm om å gjenfinne Universets Herskerinne, hun som skulle få alt til å henge sammen, en drøm i hans indre som bleknet nå, ble visket ut, bare ulmet som et raseri han ikke maktet å formulere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ved avreisen kunne man tydelig se på dronningens figur at hun var gravid. Hoffet snakket ikke om annet. Ingen tvilte på hvem som var faren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den 5. april 1768 ble Johann Friedrich Struensee ansatt som den danske kong Kristian den syvendes livlege, og fire år senere ble han henrettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At det var tre dronninger ved hoffet, i tre generasjoner, ble betraktet som naturlig, siden det normale for kongehuset hadde vært at kongene drakk seg ihjel før de rakk å bli enkemenn, og hvis dronningen eksempelvis døde i barselseng, giftet de seg alltid om igjen, slik at de lovmessig likevel til sist etterlot seg en enkedronning, som et forlatt muslingskjell i sanden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Om Christian kvart het det seg ved det engelske hoffet at hver gang han mente seg bedratt av sin hustru, ble han rammet av melankoli. Hun bedro ham ofte, hans melankoli ble dypere. For å råde bot på sorgen og rastløsheten, begynte han da - hver gang - en krig som han like regelmessig tapte.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den karakteristikken den engelske kong George den annen ga sin sønn. "Min kjære førstefødte sønn er det største naut, den verste løgner, den største lømmel, og det verste udyr som finnes i hele denne verden, og jeg ønsker av hele mitt hjerte at han forsvant fra den".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken