Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 18 av 18 sitater

De store oppfinnere og genier ble nesten alltid regnet for tåper, både i begynnelsen og ikke sjelden også ved slutten av sin løpebane.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
  • Og dessuten er det upassende for folk fra den fornemme verden å vise så stor interesse for litteratur, la Kolja til. - Ja, bare spør Jevgenij Pavlovitsj. Det er langt mer passende å kjøre omkring i en gul char à bancs med røde hjul.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han hadde den største aktelse for sin hustru, ja av og til kunne han være så redd for henne at han til og med elsket henne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det finnes mennesker som er vanskelig å karakterisere, da de helt mangler særpreg. Slike mennesker kalles gjerne "helt alminnelige" eller "dusinmennesker", og de utgjør i virkeligheten det store flertall i alle samfunn. Dikterne velger ofte typer som sjelden møtes i virkeligheten, men ikke desto mindre er de nesten mer virkelige enn virkeligheten selv.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Vi ler av en dum drøm, men føler på samme tid at det i dette flettverk av dumheter ligger en slags mening, en virkelig mening som også hører hjemme i det virkelige liv, noe som lever og alltid vil leve i vårt hjerte.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men jeg vil tilføye at enhver ny tanke som spirer frem i menneskets hjerne, inneholder noe som ikke kan uttrykkes for andre mennesker, om man så søker å forklare det i femogtredve år. Alltid blir det noe tilbake som man ikke kan uttrykke. Og slik dør menneskene uten å ha meddelt andre det vesentligste i sine tanker.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Akkurat som sin bror ateismen er sosialismen sprunget frem av fortvilelse. Den vil overta den moralske makt som religionen har mistet, slukke den utarmede menneskehets åndelige tørst og frelse menneskeheten - ikke ved Kristus, men ved vold og makt! Også sosialismen forsøker å skape fred og enighet ved sverd og blod! Våg ikke å tro på Gud, våg ikke å ha noen eiendom, våg ikke å ha din personlige overbevisning, fraternité ou la mort, om så to millioner hoder skal rulle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men nå kan jeg vel ikke godt kalles idiot, nå da jeg selv forstår at de betrakter meg som idiot?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth