Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Hans oppstemthet under reisene er borte. Han innser at han har havnet i dårlig selskap. Sitt eget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slavene som europeerne (briter, hollendere, dansker og nordmenn . . .) skaffet seg på den afrikanske vestkyst, ble sendt til bl.a. Amerika for å arbeide på bomullsplantasjene. Stoffene derfra bruker nå araberne som salgsvare i Øst-Afrika for å drive ut slaver fra Sentral-Afrika. Den onde sirkel har ingen skjøt. Men livet i bushen er ikke bare farlig for svarte. Stanley har, etter velment råd, kjøpt inn 2300 meter barsati. Dette stoffet er særlig attraktivt blant unyamwezi’ene. De er kannibaler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre unge menn med livet fullt av muligheter i optimismens Amerika. Hva tenkte de om sin framtid ved bålet om kvelden. Hadde de sverget på å bli ved dette fantastiske yrket? Vel, Henry blir oppdager, Samuel drar tilbake til Mississippi for å bli forfatter og skrive om guttene langs elva, og en av dem skal han kalle Huckeberry Finn, men da har han skiftet navn og bruker pseudonymet Mark Twain. Den eneste som blir ved sitt fag er den gebrokne Joseph. Han kjøper en avis og en til, som gjør ham til millionær. Pengene skal Joseph, Joseph Pulitzer, sette i et udødelig fond for priser for fremragende journalistikk. Stanley, Pulitzer og Mark Twain på telttur over prærien, hvilket selskap!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeKirsten LundToveHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeTore HalsaKjell PTore Olsen