Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 17 av 17 sitater

Ved kalifens hoff der kongelig gunst var nok til å beskytte de festglade mot de påbudte åtti piskeslagene, strømmet vinen fritt i selskapene. Men vanlige arabere nektet også å gi slipp på vinen til tross for risikoen for fengselsstraff. Vi kan sitere Abu Mihjan, som ble satt i fengsel og senere sendt i eksil av kalif Omar i islams tidlige tid fordi han ikke ville slutte å lovprise vinen:

Gi meg vin å drikke, min venn, selv om jeg
godt vet hva Gud har åpenbart om vin.
Gi meg ren vin til å øke mine synder med,
for bare når vinen drikkes ublandet, blir synden fullbrakt.

Selv om vin er blitt sjelden, og selv om vi
er blitt fratatt den og selv om islam og trusselen
om straff har skilt oss fra den -
likevel drikker jeg den tidlig om morgenen
i dype slurker, jeg drikker den ublandet og av og til
blir jeg lystig og drikker den blandet med vann.

På hodet mitt står en pike som synger,
og mens hun synger, flørter hun.
Noen ganger synger hun høyt, andre ganger
lavt, og nynner som fluer i hagen.

Abu Mihjan kunne ikke engang orke tanken på å være uten vin når han var død, så han diktet følgende vers:

Når jeg dør, begrav meg ved siden av en vinstokk
slik at mine knokler kan suge i seg av dens safter etter døden.
Ikke begrav meg på slettene, for da er jeg redd for
at jeg ikke kan nyte vin når jeg er død.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

STRAFF FRA GUD
Koranen foreskriver straffemetoder som bare kan beskrives som barbariske. En relativist som forsvarer de inhumane skikkene som Koranen påbyr ved å hevde at dette var normal skikk og bruk på den tiden, blir rystet over å se den fryktelige gjenopplivelsen av de fleste av dem i det angivelig mer opplyste tjuende århundre. Koranen er Guds ord - gyldig til alle tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

FRYKTENS ETIKK
Jeg tror religion i hovedsak er basert på frykt. Det er delvis frykten for det ukjente og delvis ... ønsket om å føle at du har en slags storebror som vil hjelpe deg i alle problemer og tvister. Frykten er grunnlaget for det hele - frykt for det ukjente, frykt for nederlag, frykt for å dø. Frykten er grusomhetens far, og derfor er det ikke rart om grusomhet og religion har gått hånd i hånd.
- Bertrand Russell, Hvorfor jeg ikke er kristen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om religion i sin alminnelighet og særlig om islam

Man får ofte høre at det er veldig galt å angripe religionen fordi religion gjør mennesker gode. Jeg har hørt det. Jeg har ikke sett noe til det.
- Bertrand Russel, Hvorfor jeg ikke er kristen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hvis sivilisasjonen vår skal overleve, må vi bryte med den vanen å ha nesegrus beundring for store menn. Store menn begår store feilgrep.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Muslimene er islams første offer. På mine reiser i Orienten har jeg mange ganger sett at fanatismen kommer fra et fåtall av farlige menn som terroriserer de andre til å holde fast på den religiøse tradisjonen. Å befri muslimen fra religionen hans er den beste tjenesten man kan gjøre ham.
E. Renan

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Pakistan i dag finnes det ikke lenger respekt for kvinner, og forbrytelser mot dem har økt dramatisk. De hevder at de har "islamisert" oss.
Hvordan kan du islamisere folk som allerede er muslimer? Helt siden Zia ga makt til mullaene, virker det som om en hvilken som helst mann mener han kan ta tak i en hvilken som helst kvinne og rive henne i filler.
Fru Farkander Iqbal, politiinspektør, Lahore, Pakistan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjersti