Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Det første chakraet symboliserer det Maslow kaller grunnleggende fysiologiske behov, det andre chakraet trygghetsbehov, de neste tre henholdsvis sosiale behov, jegets behov og behov for uavhengighet, og de øverste to behovet for selvutfoldelse og åndelig vekst. De gamle yogier later følgelig til å være helt på linje med moderne psykologer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mars, romernes krigsgud. Mars er avbildet i en krigsvogn - også den et symbol på krig. Måneden mars, da hærene mobiliserte igjen etter vinteren, bærer krigsgudens navn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om de har sitt utspring i menneskesinnet, har de fleste kulturers guder en ytre eksistens; kraften deres er billedlig overført på omverdenen for å gjøre dem mer umiddelbart og håndgripelig nærværende. I hinduenes gudeverden, for eksempel, representerer Brahma den skapende kraft som står bak universets tilblivelse. Vishnu er den bevarende kraft som opprettholder og beskytter, mens Shiva er kraften som skaper forandring. I det gamle Egypt var gudene symbolisert av dyr som bar deres kjennetegn. Falken som flyr rakt inn i himmelen og har et blikk så skarpt at intet kan skjule seg for det, symboliserte himmelguden Horus. Frosken med sin store fruktbarhet, representerte fødselsgudinnen Heket, og kua sto tilsvarende for morgudinnen Hathor. Krokodillen var knyttet til Ammit som fortærer de syndiges hjerte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale