Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 22 av 22 sitater

Mange barn har blitt frarøvet den gode stillheten, fordi de ikke har en trygg basis. En viktig forutsetning for å kunne knytte seg til en annen person er nettopp evnen til å være alene. Psykoanalytikeren og barnelegen Winnicot hevder at evnen til å være alene har sitt opphav i spebarnets erfaring av å være overlatt til seg selv i perioder, men i morens trygge nærvær. Det er denne trygge ensomheten som gjør at man kommer i kontakt med sine innerste følelser og lar dem bli tydelige.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fra Merabs skönhet, Torgny Lindgren, 1983, s 39:

Ordene finnes jo alltid, men når du sier dem eller staver dem, eller henger dem opp på veggen, da først får de liv.
Ordene bærer ikke lenker, sa han. Ordene de har stormvindens kraft /.../ at ordene kan være liksom ville og uregjerlige. Så man får jo være nøye og passe på dem. Ordene.

Størsteordene er verst, sa han. Forgjengeligheten. Og evigheten. Og villdyret. Og nåden. Og arvesynden/.../
Jo, sa hun. De ordene er veldige. For ikke å snakke om Kjærligheten, sa han. Jo, sa hun. Kjærligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumKirsten LundStig TCamillaHarald KPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun SvensliInge KnoffGrete AastorpnefertitiHanne Kvernmo RyeToveStine Sevilhaug