Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 34 av 34 sitater

Først når man er blit seig og vandtæt av alderdom og mæt og forhærdet av nydelse går man til det unge menneske og sier: Forsak!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

… jeg kan bare ikke fatte at ikke også alle andre mennesker går og tænker det samme om tingene som jeg. Følgelig er det vel meg som har uret. Men ikke helt uret, jeg kan umulig ha helt uret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Menneske, ditt navn er esel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saken er: jeg er bare en simpel agronom, en elev fra et kuskittakademi; jeg er en tenker som ikke har lært å tenke.
[...]
Dette bringer meg til å huske på en mann som jeg i sin tid kjente som en ganske alminnelig og aktverdig filologisk studerende ved et tysk universitet. Mannen utartet, i løpet av to år ble han både drukkenbolt og romanforfatter. Traff han fremmede og man spurte ham hvem han var svarte han til slutt bare at han var en kjennsgjerning. Jeg er en kjennsgjerning! sa han og knep munnen sammen av bare hovmodighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen