Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 21 sitater

Menneske først og kristen så, ble Grundtvigs valgspråk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var noe i Grundtvig som protesterte mot dette pessimistiske menneskesynet. Rommet ikke dette dypest sett også en ringeakt for mennesket, skapt i Guds bilde?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjennom hele sitt liv var han på leting etter svaret på menneskets gåte. Hans studier i mytologi og historie, religion og filosofi var dypest sett rastløse forsøk på å erkjenne sannheten. Jeg skriver meg til klarhet. ...
Mennesket var en pilegrim, livet en botsvandring. Døden en befrielse. Men var dette hele sannheten?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken har jeg jo på en måte skrevet, men fortalen har Vårherre gjort, skriver han i et brev til Ingemann. Det spørs om Vårherre ville ha vedkjent seg forfatterskapet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt under valgets kval går hans kone en dag inn til Grundtvig i hans arbeidsværelse, legger hånden på hans skulder og sier: Jeg ser godt hva som piner deg, og at du engstes for kone og barn. Glem oss og gjør trøstig hva Vårherre byder deg. Han vil nok vite hvorledes han skal gi oss brødet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

J P Mynster, som Grundtvig tidligere hadde forsøkt å få kontakt med, hadde denne kommentaren ved utnevnelsen: Det er med noen mennesker, som med elefanter og løver; det er meg rett kjært å ha sett dem, men jeg ønsker ingen videre omgang med dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dessuten - det går også an å lyve sannferdig. Religiøse myter f eks kan ofte fortelle mer om virkeligheten enn nakne fakta.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det siste veistykket vil han gå til fots. Da han omsider får kirken i sikte, setter han seg ned på en sten, tar testamentet fram, og øyet faller på et Paulus- ord: Døden er oppslukt, seieren vunnet. Død hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? ( 1 Kor 15,55). En personlig seier hadde han vunnet, men det var en ydmyk seierherre som første søndag etter pinse holdt sin tiltredelsespreken i Udby kirke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var din kjærlighet jeg ville ha, og du gav meg - teologi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lærerkollegiet representerte en underlig blanding av allmennreligiøsitetet og naiv opplysningstro. Professor Gamborg var ektefødt barn av sin tid. Han arbeidet energisk for menneskers - og dyrs- fremgang. Blant annet hadde han skrevet en vidløftig avhandling om Forslag til at bedre fuglenes sang i våre skove. Ideen gikk ut på å la spurveegg utrustes av kanarifugler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. Martol