Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 17 sitater

Tora samlet på svakheter- hos andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han bannet når moren ikke hadde øret i den retningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men det undret henne likevel at noen så ut som de ikke skammet seg over noe i hele vide verden, enda de ikke var til å tåle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han slapp ut de underlige strupelydene som han brukte når han lo sammen med folk han kjente. Dersom det var fremmede til stede, lo han alltid lydløst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men det holdt hardt med solskinnet for fjortenåringen. Mørkt var det ute og hjemme var det beksvart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elisif på kvisten var gudelig, og hadde latt Tora vite at skammen var oppfunnet av Gud

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den som kunne gå uten klær alltid. Foran ovnsvarmen. På svabergene. I sola. Bare være slik en var, uten at noen syntes det var rart eller stygt. Det kom for Tora at det måtte være det fineste av alt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
  • Hut dæ ut! I dag vil æ spy når æ ser mannfolk! Æ baka tel jul, og det skal æ fortsett med tel æ ser annleis på alt!
Godt sagt! (1) Varsle Svar

... og at ho ikkje skal gå rundt å skjemmes a den faren ho engong skulle ha hatt om alt hadde gått rett for sæ. At Vår Herre, mannfolkan og han tykje styre krigen og likan her i verden, det skal ikkje vi kvinnfolk gå å skjemmest over. Det e ikkje vi som skal bøy hauet. Det e vi som må sjå lenger enn til løgn og fortiels og heller støtte kverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Død! Det var som om det nå først gikk opp for Tora.
- Ja, Tora. Og så gikk mor di halve Norge heim igjen. Mest på sine egne føtter. For pengan hadde han hatt på sæ. Og du va i magen hennes, og sola skein ikkje mykkje vil æ tru...
- Men e han død, tante? E han ennu død?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud