Nytt nordisk kosthold likner det antiinflammatoriske kostholdet og middelhavsdietten. Men nytt nordisk kosthold er basert på råvarene som finnes i Norden. Kostholdet er fiberrikt, legger vekt på fullkornsrugbrød og kål, og maten skal lages fra bunnen av, med gode råvarer. Det er et bærekraftig og klimavennlig kosthold. En stor studie viser at nytt nordisk kosthold gir lengre liv. Den danske kokken Claus Meyer var i 2004 med på å utvikle manifestet for det nye nordiske kjøkkenet, som består av følgende råd:

  1. Spis mer frukt og grønt hver dag (bær, kål, rotfrukter, belgfrukter, poteter og krydderurter).
  2. Spis mer fullkorn (havre, rug og bygg).
  3. Spis mer mat fra havet og innsjøer.
  4. Spis kjøtt av høyere kvalitet, men mindre av det.
  5. Spis mer mat fra ville landskap.
  6. Velg økologisk når du kan.
  7. Unngå tilsetningsstoffer i maten.
  8. Velg flere måltider på bakgrunn av sesongen.
  9. Spis mer hjemmelaget mat.
  10. Kast mindre mat.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalNinaGro-Anita RoenJohn LarsenLars MæhlumIngvild SPiippokattaSigrid NygaardMartinCatharinaFindusKent Ivar Aasten OlsenEvaHilde H HelsethAnneWangCecilie EllefsenritaolineLena Risvik PaulsenRisRosOgKlagingIngunn SEivind  VaksvikRufsetufsaTorill RevheimHarald KVegardKirsten LundSynnøve H HoelLene AndresenMorten JensenJarmo LarsenAnne Helene MoeSolveigLilleviKjerstiReidun SvensliMathiasMarenIngunn ØvrebøJulie StensethVibeke