Noen personer er det vanskelig å prate med, som regel er det menn. Jeg har en Teori om det: Med alderen pådrar mange menn seg testosteron-indusert autisme, som viser seg gjennom et gradvis tap av sosial intelligens og evne til medmenneskelig kommunikasjon, samt nedsatt evne til å formulere tanker. Den som rammes av denne Plagen blir taus og ser ut som om han har falt i staver. Han utvikler en interesse for ulike Redskaper og maskiner og blir opptatt av andre verdenskrig og biografiene til kjente personer, som oftest politikere og forbrytere. Evnen til å lese skjønnlitteratur forsvinner nesten fullstendig; testosteron-indusert autisme minsker kapasiteten til å forstå romankarakterenes psykologi.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Riktignok lot det seg gjøre å finne notater til noe forskning,
eller forskningsmisbruk, som delvis kan ligne på Olga Toks tema :
bortsett fra at det gjaldt barn, som ikke hadde noen slik
diagnose, kun påståeligvis mildere trekk som kunne ligne.
( eks. her )

Hun kan ha lest det et sted, men hva har en slik harselerende
kvasi faglig spott å gjøre i liksom skjønn litteratur -
( som hun serverer at du og jeg ikke vil "evne å lese" .. )

En trettenårs umotivert skoleyngling "som regel er det jenter"
ville vel ikke få den harangen velvillig bedømt i en skolestil.
Informasjon ligner det ikke på, men altså prisbelønt vemmelighet.
jeg har en Teori om det..
De dødes knokler kan damen heller få ha for seg selv, for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha, ha, det var litt av en salve! Ikke mye håp om å bli klokere med årene for mannfolk, altså? ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må jeg få påpeke at hun sier noen menn og mange menn - ikke alle menn. Jeg kjenner flere som svarer til beskrivelsen, samt en god del som ikke gjør det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å flisespikke litt på vegne av oss mannfolk, hun sier "noen personer" og "som regel er det menn", så kvinner er ikke helt unntatt de heller! Men hvor da testosteronen kommer inn kan ikke jeg forklare.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å dra det enda litt lenger: En smule testosteron kryper vel inn i oss damer også når vi vokser i alder og visdom. Sjøl blir jeg ofte taus og faller i staver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen Lindheim SlettevoldOdd HebækAnniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh Vigre