Når vi ikke setter oss inn i barns måte å oppfatte verden på, kan vi utsette dem for hersketeknikker fordi vi opererer på et nivå de ikke skjønner. For eksempel gjennom ironi og sarkasme, som de ikke får grep om før de er godt oppi klassetrinnene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

...og noen dessverre aldri :-( Ordet mobbing er ikke langt unna..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og særlig barn og unge (og en del voksne) med for eksempel autisme, Aspergers syndrom og andre sosiale- og kommunikasjonsvansker kan ha veldig store problemer med å forstå ironi, sarkasme og humor.

Det går an å trene opp denne forståelsen for mange, men det krever mye og målrettet arbeid og opptrening i metaforer og språkforståelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, dette veit jeg en god del om, ettersom yngste dattera mi på 18 1/2 har a-typisk autisme med islett av Aspergers og ADHD. En kamp!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg vet litt om det. Har lest mye om slike diagnoser, og har vært borti noen slike barn i jobbsammenheng.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

JBBjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil Stangeland