Forekomsten av overvekt og fedme har vært økende de siste tiårene, og i dag lider hver femte voksne nordmann av fedme. For mye fett på kroppen, spesielt i mageregionen, øker risikoen for diabetes og hjertesykdom, men er også forbundet med enkelte krefttyper. Fettvev ble tidligere ansett som et inaktivt og dødt lager av energi, men stadig mer forskning viser at kroppsfettet er et høyst aktivt «organ». Det produserer en rekke stoffer og hormoner som kan gi betennelse i kroppen, og skade cellenes DNA. Fedme er assosiert med både diabetes og hjertesykdom, og kan også øke faren for enkelte kreftformer.
Fysisk aktivitet forbrenner kalorier og bidrar til å vedlikeholde en normal kroppsvekt. I tillegg blir nettverket av de fine blodårene større, og organer som hjertet, hjernen og nyrene får bedre blodforsyning. Regelmessig aktivitet har også vist seg å redusere kronisk betennelse og mengden av de «kreftfarlige» stoffene i kroppen. Dessuten har mosjon en blodtrykkssenkende effekt. Fysisk inaktive mennesker går således glipp av alle disse fordelene, og utsetter seg for større helsefare.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness