Til tross for disse utfordringene vil det sikkert komme nye bølger med militærteoretiske støvsugerselgere, som lover politikere doktriner og teknologi som vil gjøre krigføringen både forutsigbar og “human”, og dermed gjøre bruken av militærmakt til et mer anvendelig politisk verktøy i en ny og enda mer vidunderlig verden. Da er det ekstra viktig å lytte til gledesdreperne blant gamle soldater, som med blod, svette og tårer har ført krig for å realisere politiske ambisjoner for sine dronninger, presidenter og førere. De er ofte svært kritiske til dem som lover at denne krigen vil gå helt etter planen, og guttene og jentene vil være hjemme til jul. Den amerikanske borgerkrigsgeneralen William Tecumseh Sherman var en av disse udiplomatiske soldatene, som ikke hadde det med å pynte på virkeligheten:

I am sick and tired of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaske