"Det er viktigere å kjenne hva slags person som har en sykdom, enn å kjenne hvilken sykdom en person har".

Hippokrates

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, den har jeg sansen for. Har jobbet i helsevesenet og er ikke ukjent med at enkelte ansatte omtaler pasienten som "lårhalsen" på rom nr.223 istedet for navnet. Det er m.a.o diagnosen som er viktig, ikke personen. Dette er fortsatt et fenomen på sykehus og behandlingsinstitusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pasienten har vært og er det fremdeles noen plasser, spesielt kirurgisk, en objektiv gjenstand. Bevisst/ubevisst det kommer an på øye som ser. "Det eksemplet du ga viser snarvei av å være effektiv - mao lårhals/rom 223" og fjerner unødvendige ord. Da må det kun være en person på det rommet som kanskje har operert lårhalsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men synes du ikke at det er trist at effektiviseringen får slike upersonlige konsekvenser...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, men jeg har vært rundt omkring på sykehuset i min tid som student at ting tar tid, da fortrinnsvis inne hos pasienten for det er her det ekte møte finner sted. Jeg har møtt mange tøffe pasienter som har fått tøffe svar.

Tror ikke det er ment å være upersonlig overfor pasienten når han ikke er tilstede. Jeg opplevde det som å skjære igjennom til kjernen til det som gjelder pasienten. Leger/sykepleiere må kunne gjennomføre legevisitten innen rimelig tid. Verre synes det er dersom man ikke setter av nok tid for at pasienten får med seg alt - når man er syk så tar det litt tid før man fanger opp beskjeden. Da er det greit at sykepleien skriver ned beskjed på en lapp samt følger opp muntlig. Eldre blir ofte litt forvirret når de er på sykehuset og må få beskjeden flere ganger. Hjulet må bare gå rundt - forhåpentligvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en uheldig utvikling. En enda mer alvorlig konsekvens av effekriviseringen er at viktige operasjoner i en del tilfeller må utsettes. Det er ikke lenge siden flere kreftpasienter ved Haukeland sykehus fikk melding om utsettelse av sine operasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kreftoperasjoner trodde jeg hadde en klar prioritet pga konsekvensene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann