"Under et feltarbeid blant muslimer i Kenya i 2004, ble jeg konfrontert med følgende paradoks da en kjent muslimsk leder spurte hvorfor europeere kaller muslimer fra Saudi Arabia for barbariske fordi de hugger hånden av en mann som beviselig har stjålet noe som ikke rettmessig var hans. Han var forundret over at man kunne betegne denne arabiske skikken med de groveste skjellsord under henvisning til menneskerettigheter og andre statutter. Parallelt gir man i eget samfunn europeiske mødre full rett til å ta livet av sine egne barn. Han pekte på at dette var mennesker som beviselig aldri hadde gjort noe galt. Hvilken kultur er egentlig mest barbarisk?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Spennende kommentar og er jo med rette et paradoks. Vi her i Norge kaller de barbariske som fysisk avstraffer kriminelle draps- og voldtektsforbrytere, mens vi har ca. 14.000 + aborter betalt av staten... skjønner godt hvorfor de ser på oss som barbarer....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, de har helt sikkert aborter i Saudi-Arabia også. Forskjellen er bare at de foregår i hemmelighet, uten legetilsyn og hygieniske forhold...slik at kvinnen også kan dø, men det mener vel kanskje dere er en passende straff?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ihvertfall sikkert at aborter skjer i Norge - finansiert av staten! Jeg er sikker på de klarer å se poenget i teksten. Dessuten syns jeg de skal holde dem for god for slike usaklige personangrep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva du mener om aborter går for din egen regning. Ansvaret ligger hos dem som velger dette og ingen andre. Tror ikke noen gjør det med letthet. Jeg synes ikke MiaMaria kom men noen usaklig personangrep, hun pekte bare på fakta. Synes ikke man kan sammenligne dette med arabisk lov som gir dem lov til å hugge av et legeme - synes dette er barbarisk. Har man bare en hånd så blir det vanskelig å forsørge seg og sine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den arabiske 'kriminelle' fikk straff for å ha brutt loven. Ja, selvsagt syns vi dette er en fryktelig straff, men er da ikke verre å straffe et uskyldig, ufødt barn? Ta fra dette mennesket sin rett til å leve?

(jeg syns det var frekt da MiaMaria sa "men det mener vel kanskje dere er en passende straff?")

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husk stor forbokstav hvis du skal bruke høflig form - De/Dem - ellers blir det litt forvirrende :) Men ellers er det neppe nødvendig å bruke høflig form nå for tida. Jeg for min del har aldri sagt De til noen i hele mitt liv... Men hva var personangrepet her egentlig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe. Kanskje "personangrep" var å ta i litt. Men jeg syns det var frekt (fordomsfullt) da du sa "men det mener vel kanskje dere er en passende straff?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du helt rett i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som MiaMaria mener å si: aborter skjer uansett om det er lovlig eller ikke. Det har skjedd i alle tider, og i alle land. Hvor vidt staten finansierer det, eller om man kan gjøre det på hygieniske måter på sykehus eller om det blir gjort på "klok kone"-måten hjemme på kjøkkenet, så skjer det. Blir man desperat nok, tar man abort på den måten som er lettest å få tak i. Og dette kommer aldri til å forandre seg, fordi det har foregått i tusenvis av år.

Man kan være så prinsippielt mot abort man bare vil, men desperate kvinner kommer til å ta det i bruk selv om det er ulovlig, og staten ikke finansierer det. Det finnes nok av situasjoner hvor det faktisk er urimelig å forlange at kvinnen skal bære fram fosteret: voldtekter, incest, situasjoner er mor selv er å regne som barn, eller der mor også er i fare for sitt liv om graviditet/fødsel går sin gang. I slike tilfeller er det feil og umenneskelig å være abortmotstander, mener jeg.

Selv mener jeg at abort ikke skal gjøres med letthet, det er ikke et prevensjonsmiddel. Abort er en absolutt siste utvei som kun bør tas i bruk i helt nødvendige situasjoner. Men det må også være kvinnens avgjørelse. Staten kan ikke lovpålegge forhold som gjelder så intime deler av et menneskes kropp. Det eneste riktige der, som også norsk lovgivning er tydelige på, er hvor sent det skal være mulig å utføre aborten. Jeg synes det er mye værre i enkelte land, hvor aborter utføres fram til like før termin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg forstår selvsagt at abort "skjer uansett", men når det er lovlig og finansiert av staten gir det et inntrykk av at vi syns det er helt greit. Du mener at abort skal være en siste utvei og ikke bli brukt som prevensjonsmiddel, og det er flott. Men sånn som reglene er i Norge kan vi tydelig begynne å se utviklingen av et sorteringssamfunn. Når staten gjør det så lett, blir det jo selvsagt "lettere" for folk å ta abort når det passer dem: kjønn, sykdom (downs), og senere hårfarge og IQ. Personlig er jeg i mot abort grunnet mitt syn/definisjon på liv. Meni det minste vil jeg se at abortreglene blir strammet inn, så det bare blir "en siste utvei".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine Pedersen