Det vil oppstå en pussig situasjon hvis en lærer en gang om mange år gir sin 1. gymnasieklasse følgende stiloppgave: «Hva skulle den norske regjering ha gjort i 1940 om den hadde vært betalt av Hitler for å bringe Norge i hans vold?» Denne mest intelligente gutten i klassen vil da skrive: «Regjeringen skulle ha gjort akkurat det Nygaardsvold og Koht gjorde. Den hadde dog neppe turdet gå så langt i retning av å legge landet åpent, for det kunne vakt mistanke om forræderi.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Godt sagt, leste nettopp boken. Så i dagens Aftenposten at Nygaardsvold fikk godt omdømme i en vurdering av statsministre gjennom tidene. Han var handlekraftig natten 9. april, men som det kommer fram i "Dømmer ikke" satt regjeringen helt passive da de fikk flere klare signaler om en forestående invasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aftenposten forbløffer og har gjort det mange ganger. At Nygaardsvold skulle få god karakter etter styringen av landet på slutten 30-tallet er jo mildest talt merkelig. Det kom jo forslag om riksrett mot ham etter krigen, men det ble jo selvsagt stemt ned ettersom Ap hadde vunnet valget. Hambro sa følgende:"De gjorde så godt de kunne. Det er deres unnskyldning; det er deres dom." Men Aftenposten mangler gangsyn. De kjører en slags politisk korrekthet som ofte feiler totalt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud