For en dag i skogen duger det ikke med en kvikklunsj og cola. Vedhoggeren må ha mat, ikke niste. Begrepet "tømmerhoggerfrokost" har faktisk sitt helt reelle fundament. Før motorsagas tid, da grovt tømmer ble felt i dypsnø med gamp, øks, tohåndssag, tolv timers dag og småkrangel, var det fastlagt i arbeidsavtalen hva slags kost tømmerhoggerne hadde krav på, og det var gjerne spesifisert erter og flesk i mengder som ville fått dagens ernæringsfysiologer til å besvime. En svensk universitetsstudie av matleveransene til skogsarbeidere i Norrland viste at hver mann inntok hele 9300 kcal pr. døgn. Tallet høres ufattelig høyt ut, siden kontorarbeid bare krever 2-3000 kcal. Skogsarbeiderne var faktisk nær grensen for hva mennesker er i stand til å forbrenne, for 12 000 kcal (ved polarekspedisjon med ski og slede) er blant de høyeste forbruk som er registrert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBeathe SolbergTor-Arne JensenRandiEivind  VaksvikmarithcReadninggirl30LailaAnn ChristinKristine LouiseVibekeKari ElisabethCarolineSynnøve H HoelEvaSigrid Blytt TøsdalRandiAGroEmil ChristiansenLeseaaseHilde H HelsethJulie StensethVanja SolemdalPiippokattaMorten JensenIngvild SGro-Anita RoenLilleviTone HUltimeciaalpakkaEli HagelundChristofferLisbeth Marie UvaagKarin BergGrete AastorpTrygve JakobsenAnne Berit GrønbechTanteMamieBirka